Woonbeton

Woonbeton is bijzonder geschikt voor een toepassing als designvloer met een elegante warme natuurlijke uitstraling. Woonbeton wordt ook wel microcement of leefbeton genoemd. Het wordt niet gegoten, maar met de hand aangebracht. Daardoor is niet één vloer hetzelfde en heeft u een unieke vloer. Microcement wordt gevormd door twee basiscomponenten: een cement gebonden mortel en een vloeistof. Uit de combinatie van deze twee elementen ontstaat een pasta die gemakkelijk toe te passen is voor gebruik op vloeren en wanden.

Industrieel, speels en warmIMG_0173

Woonbeton heeft een elegant en natuurlijk karakter. Het heeft een gemêleerd effect. Dit effect hoort bij microcement en geeft een natuurlijke uitstraling. Hoe lichter het gekozen pigment voor de vloer zal zijn, hoe minder dit gemêleerde effect aanwezig zal zijn. Wij zijn ons ervan bewust dat elke klant zoekt naar zijn of haar esthetiek. Daarom bieden wij ook microcement vloeren aan die een minder gemêleerd uiterlijk hebben.

Toepassing van woonbeton

Woonbeton is heel geschikt bij nieuwbouw en renovatie, ook in combinatie met vloerverwarming. Het kan op vrijwel elke egale ondergrond worden aangebracht. Zelfs over een bestaande tegelvloer.

Afwerking

Met leefbeton zijn tal van afwerkingen mogelijk. Afhankelijk van het microcement is een afwerking met meer of minder structuur mogelijk. Voor de vloeren adviseren wij een vlakke afwerking (polijsten). U kunt kiezen tussen een mat, satijn of hoogglans finish.

Neem ook eens een kijkje op onze website of bij onze nieuws en recente projecten.