Betonvloeren2021-01-06T08:53:28+00:00

Betonvloer (leveren, storten, vlinderen, polijsten en impregneren)

Betonvloeren zijn multifunctioneel, hygiënisch, onderhoudsarm en geschikt voor zowel particulier als bedrijfsmatig gebruik. Dit heeft ervoor gezorgd dat de betonvloer al jarenlang een van de meest populaire opties is wanneer het gaat om het kiezen van een vloer.

Bij het realiseren van een betonvloer komen vaak meerdere handelingen kijken, afhankelijk van de specifieke wensen en eisen. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • De levering van het beton.
 • Het storten van het beton over de vloer.
 • Het schuren en/of vlinderen van de betonvloer.
 • De realisatie van de bekisting waar het beton in wordt gestort of het wapenen van beton om dit te versterken en te beschermen tegen scheuren.
 • Eventuele afwerking, van polijsten tot aan het aanbrengen van een betonversteviger of het impregneren van de betonvloer.
 • Alle stappen kunnen worden uitgevoerd door ons team van vakmensen. We werken hierbij met hoogwaardige apparatuur en de juiste materialen, waardoor u een mooi resultaat haalt.

Voordelen betonvloeren

Beton is een populaire optie wanneer het gaat om de realisatie van vloeren. Niet alleen bij bedrijven is dit het geval, de betonvloer is namelijk ook erg in trek bij particulieren. Dit komt door de diverse voordelen die betonvloeren bieden ten opzichte van andere vloeren:

 • Een betonvloer wordt altijd naadloos gestort, wat zorgt voor een betere hygiëne, met name ten opzichte van houten vloeren of tegels.
 • Beton is een extreem duurzaam materiaal dat tot wel tientallen jaren mee gaat.
 • Door de naadloze eigenschappen en eventuele afwerking van de betonvloer kunnen veel betonvloeren extreem goed tegen water en/of ander vocht.
 • Hoewel veel mensen bij beton denken aan een grijze massa, kan beton in verrassend veel kleuren en stijlen worden afgewerkt, waardoor bijna ieder gewenst effect kan worden verkregen.
 • Met name bij grote oppervlakken is beton een erg voordelige keuze.

Tot slot is beton erg onderhoudsarm, zeker vergeleken met andere vloeren, zoals hout. Niet gek dus dat steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor een betonvloer. Door de verschillende mogelijke afwerkingen kan de betonvloer bovendien ook geschikt worden gemaakt als magazijnvloer, horecavloer, HACCP vloer of fabrieksvloer.

Welke betonvloer is geschikt voor mij?

Wanneer u op zoek gaat naar een betonvloer heeft u vaak meerdere keuzes: wel of niet impregneren? Alleen vlinderen of ook polijsten? Wordt het een nieuwe betonvloer of is renovatie van de bestaande vloer voldoende?

Bij het maken van de keuze voor een bepaalde aanpak spelen meerdere factoren een rol. Om te beginnen is uw budget uiteraard van belang. Daarnaast speelt de omgeving waarin de vloer wordt gelegd een grote rol. Gaat het bijvoorbeeld om een bedrijfshal of een woning? Of zijn er bepaalde eisen die aan de vloer worden gesteld, zoals dat deze moet kunnen voldoen aan de HACCP-richtlijnen? En als laatste, zeker belangrijk in de particuliere- en retailsector: wat is de gewenste afwerking als het gaat om het uiterlijk van de vloer?

Wij begrijpen als geen ander dat u bij het kiezen voor een nieuwe vloer niet over één nacht ijs gaat. Daarom hebben wij meerdere vakspecialisten in dienst die voor u klaarstaan met advies en met de blik van een expert naar uw situatie kunnen kijken. In overleg is het hierbij ook mogelijk om bij u op locatie te kijken naar de juiste aanpak, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Weet u al welke betonvloer het beste bij uw woning, productielocatie, winkel of ander gebouw past? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. Wij kunnen u niet alleen helpen met ‘normale’ betonvloeren, maar ook met moderne technologieën en concepten, zoals de Hiperfloor. Twijfelt u nog over de juiste keuze? Neem dan contact met ons op voor advies.

Neem contact op

Betonvloer diensten

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

CONTACT

Heeft u interesse in een nieuwe vloer, of wilt u een bestaande vloer renoveren of reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN