Renoveren oude betonvloer2021-01-06T10:12:26+00:00

Renoveren oude betonvloer

Er zijn diverse redenen om een oude betonvloer te renoveren:

  • Renovatie is vaak goedkoper dan een nieuwe vloer;
  • Er zijn scheuren in het beton ontstaan;
  • Er is vochtschade opgetreden;
  • Er is schade rondom de dilatatievoegen;
  • Naden en voegen zijn versleten.

Natuurlijk kan ook een gewijzigd bedrijfsproces, een bedrijfsovername of een gewenste nieuwe uitstraling een reden zijn om een betonvloer te laten renoveren. Wat de reden ook is, door een oude betonvloer te renoveren kan deze er weer jaren tegenaan en beschikt u over de vloer die volledig voldoet aan uw eisen.

Schade voorkomen door tijdig renoveren

Een veelvoorkomende schade aan betonvloeren is het ontstaan van scheuren. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat de vloer onder invloed van temperatuur gaat werken. Deze invloed kan worden opgevangen met goede dilatatievoegen, maar als deze niet goed zijn aangelegd vergroot dit de kans op scheuren.

Best Building Service B.V. heeft meer dan 15 jaar ervaring in betonreparatie en betonrenovatie, waardoor we ook uw vloer kunnen renoveren. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een relatief kleine ingreep, zoals het renoveren van dilatatievoegen en het herstellen van scheuren, of een grote renovatie waarbij de gehele vloer onder handen wordt genomen.

Dilatatievoegen, plinten of andere afwerkingen

Om uw vloer in topconditie te houden is het belangrijk om ook op constructief en functioneel vlak de vloer goed af te werken. Dit betekent dat dilatatievoegen zijn aangebracht, maar ook dat de vloer volledig voldoet aan alle eisen. Dit kan gaan om het naadloze karakter van een horecavloer die eenvoudig te reinigen is, maar ook om een vloer met een extreem hoge resistentie tegen chemicaliën en mechanische druk, zoals in veel productiehallen het geval is.

Stappenplan renovatie van betonvloeren

Wanneer u een oude betonvloer heeft die moet worden gerenoveerd gaan we grondig en deskundig te werk:

  • Soms is de renovatie noodzakelijk vanwege opgelopen schade. In dat geval proberen we altijd de oorzaak van de schade op te sporen. Dit voorkomt nieuwe schades in de toekomst.
  • We analyseren de vloer. In welke conditie verkeert de vloer en wat moet er allemaal worden gerenoveerd? Is de vloer alleen toe aan een nieuwe coating, of moeten ook alle voegen worden nagelopen en meerdere scheuren worden hersteld?
  • Het werk wordt deskundig uitgevoerd door ons personeel, dat werkt met de beste machines en hoogwaardige grondstoffen. Dit alles zorgt voor een mooi resultaat.
  • De renovatie kan de vloer in oude staat herstellen, maar naar wens kan de vloer ook verder worden afgewerkt. Iets wat eerst een ‘kale’ betonvloer was kan bijvoorbeeld worden voorzien van een strakke epoxy coating, of ingestrooid worden met decoratieve flakes.
  • De meeste vloeren die voorzien zijn van een coating of heel fijn zijn afgewerkt, zijn relatief onderhoudsarm en eenvoudig schoon te houden. Dit verlengt de levensduur van de vloer, verhoogt de hygiëne en zorgt voor een mooie uitstraling.

Uiteraard is iedere renovatie maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs op locatie voor een vrijblijvende offerte.

Laat nu uw oude betonvloer renoveren door Best Building Service B.V.

Inmiddels hebben we meer dan 15 jaar ervaring met talloze renovatie- en reparatieprojecten in allerlei branches: van de particuliere sector, de supermarktbranche en horeca tot aan grote productielocaties, de levensmiddelenindustrie en in winkelcentra.

Wilt u uw oude betonvloer laten herstellen tot een vloer in topconditie? Neem dan nu contact op met één van onze experts of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij herstellen uw vloer graag weer als vanouds.

Eerst eens komen kijken? Neem dan contact op met één van onze medewerkers en breng een bezoekje aan onze showroom in Duiven.

Neem contact op

Recente projecten