Antislipvloeren2022-12-19T10:40:00+00:00

Antislipvloeren

Van autogarages en grote productielocaties tot aan galerijflats en horecazaken: op talloze plekken worden antislipvloeren gebruikt om de veiligheid en arbeidsomstandigheden te verbeteren. Met name op plekken waar veel vloeistoffen worden gebruikt, waar de gevolgen van een gladde ondergrond groot zijn, of waar hele hoge eisen worden gesteld aan stroefheid, kan een antislipvloer uitkomst bieden.

Toepassingen van antislipvloeren

Zoals gezegd zijn er veel redenen om voor een antislipvloer te kiezen. Niet voor niets wordt deze in talloze branches en bij verschillende bedrijven toegepast. Hierbij kunt u denken aan:

  • Hotel- of restaurantkeukens en andere horecalocaties. Vaak zijn dit locaties waar vetten en vloeistoffen op de grond komen en waar bovendien met scherpe voorwerpen wordt gewerkt. Een goede antisliplaag is hierbij dan ook van groot belang.
  • Productielocaties en machinehallen. Ook hier kan uitglijden erg gevaarlijk zijn. Bovendien draagt het stroeve karakter van de vloer bij aan stabiliteit van objecten die zich op de productielocatie bevinden. Kunststofvloeren of gietvloeren die antislip zijn gemaakt doen het erg goed op dergelijke locaties.
  • Autogarages en andere garages of servicelocaties. Een stroeve vloer is gewenst, zeker wanneer zware voertuigen een helling op moeten kunnen rijden.
  • In galerijen, op balkons en in trappenhuizen. Veel appartementencomplexen maken voor gemeenschappelijke ruimtes gebruik van antislipvloeren of antislipcoatings. Dit geldt bijna altijd voor woonvoorzieningen voor senioren, al wordt een antislipvloer tegenwoordig ook vaak in andere hoogbouw of nieuwbouw toegepast. Overigens is dit niet alleen bij appartementencomplexen het geval, maar kan dit ook bij een normale woning, zoals bij de oprit, tuinpaden of in de garage.

Zoals u ziet wordt een antislipvloer overal gebruikt. Ontdekken wat een antislipvloer voor uw project of bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Realiseren van een antislipvloer

Onze experts volgen bij de realisatie van een antislipvloer een aantal stappen, afhankelijk van de huidige situatie:

  • Gaat het om een nieuwe vloer of is er al een bestaande vloer die toe is aan renovatie of een nieuwe coating? Onze vakmensen bekijken de situatie ter plekke en stellen op basis daarvan een plan op. Hierbij komt natuurlijk ook de stroefheid van de vloer kijken, die afhankelijk is van uw bedrijfsprocessen en andere wensen en eisen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een bepaalde uitstraling. Zo kunnen we o.a. een betonvloer, natuursteen en keramische tegels stroef maken.
  • Verwijderen van de huidige vloer indien nodig en voorbereiden van de ondergrond. Hieronder vallen zaken als egaliseren, schuren en primen van het beton, de gietvloer, of een andere ondervloer. Samen zorgen ze ervoor dat de nieuwe antislipvloer zo lang mogelijk mee gaat en goed te onderhouden is.
  • Het daadwerkelijk antislip maken van de vloer. Afhankelijk van de gekozen aanpak doen we dit met een speciale vloercoating, of wordt het stroeve karakter gerealiseerd door de vloer te etsen.
  • Eventuele afwerking. Afhankelijk van de gekozen methode kan de vloer worden ingestrooid met decoratieve flakes, die de vloer een unieke uitstraling geven.

Nadat de vloer is gerealiseerd beschikt u over een onderhoudsarme vloer die goed schoon te houden is en bovendien in de stroefheid van uw keuze opgeleverd wordt.

Voorbeelden antislipvloer

Laat uw antislipvloer realiseren door Best Building Service B.V.

Bent u op zoek naar een veilige en stroeve vloer? Laat dan uw antislipvloer realiseren door Best Building Service B.V.. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen we ook bij uw vloer voor een prachtig resultaat. Meer informatie? Neem contact op met één van onze experts of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

CONTACT

Heeft u interesse in een nieuwe vloer, of wilt u een bestaande vloer renoveren of reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN