Vloercoating2021-01-06T08:55:19+00:00

Een vloercoating is een dunne laag die wordt aangebracht op een bestaande vloer. De coating kan meerdere doeleinden hebben, die zowel decoratief als functioneel kunnen zijn. Hierbij kan gedacht worden aan het kleuren van een vloer of het aanbrengen van een patroon. Andere voorbeelden zijn het vloeistofdicht maken van een vloer of het verkrijgen van resistentie tegen chemicaliën.

Een vloercoating is te vergelijken met een gietvloer, alleen met een veel dunnere laagdikte. Dit zorgt ervoor dat het prijstechnisch erg aantrekkelijk kan zijn daar waar er minder eisen aan de vloer gesteld worden. Als basis voor een coatingvloer wordt epoxy- of polyurethaanhars gebruikt. Net als bij de gietvloer zijn er diverse standaard kleuren leverbaar maar kunnen ook bijna alle RAL-kleuren gemaakt worden.

Coatingvloeren zijn ook geschikt om in te strooien met vlokken in diverse kleuren. Een coatingvloer is zeer gemakkelijk in onderhoud. Alleen dweilen is al voldoende om deze vloer te reinigen. Coatingvloeren kunnen op bijna iedere ondervloer worden aangebracht. Zelfs houten en stalen vloeren vormen ook geen enkel probleem voor deze coatings. Door de dunne laagdikte van een coatingvloer is er geen verbetering of verslechtering van de geluidsoverdracht.

Vloercoating verschil met gietvloer

Een vloercoating is anders dan een gietvloer. Over het algemeen is de coating veel dunner dan de gietvloer. Een gietvloer heeft vaak ook meer beschermende eigenschappen en is wat duurzamer. De vloercoating daarentegen heeft enkele belangrijke voordelen:

  • Over het algemeen is de vloercoating goedkoper dan een gietvloer omdat er minder grondstoffen voor nodig zijn.
  • Wanneer uw huidige vloer voorzien is van vloerverwarming kan dit bijna altijd gecombineerd worden met een vloercoating.
  • Doordat de coating erg dun is, heeft deze geen invloed op de geluidsisolatie van de vloer. De vloer zal dus niet meer of minder geluid doorlaten dan voorheen het geval was.
  • De vloercoating kan op bijna iedere ondergrond worden aangebracht, van staal tot aan hout, of natuurlijk op een bestaande beton- of kunststofvloer.
  • Bij een vloercoating is het mogelijk om de originele structuur door de coating te zien. Dit kan een mooi effect geven wanneer de coating wordt toegepast op hout of een andere ondervloer.

Net als bij een gietvloer kan een vloercoating ervoor zorgen dat een vloer antislip wordt gemaakt, of vloeistofdicht. Ook kan een coating een verhoogde weerstand geven tegen chemicaliën en is de vloer af te werken naar wens. Dit maakt de vloercoating ook geschikt voor bedrijfsvloeren, horecavloeren, magazijnvloeren, HACPP vloeren of fabrieksvloeren.

Toepassing vloercoatingvloercoating

Vloercoating is te gebruiken bij bijvoorbeeld stuivende betonvloeren. Of om een vloer vloeistofdicht te maken, zodat vet en vuil niet in het beton dringt maar de vloer heel eenvoudig schoon te houden is. Ook het antislip maken van een vloer kan met een vloercoating.

Speciale vloercoatings

Soms worden speciale eisen gesteld aan een vloercoating, omdat deze voor bepaalde doeleinden wordt gebruikt. In dit geval kunnen wij een speciale coating aanbrengen. Twee voorbeelden hiervan zijn:

  • Een garagevloer. Deze kan worden voorzien van een antislipcoating en beschermt de onderliggende betonvloer tegen zout, zuren, vetten en vocht.
  • Industrievloeren. Deze moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van fysieke belasting, hittebelasting en resistentie tegen chemicaliën.

Verschillende afwerkingen mogelijk bij vloercoating

Een van de handige eigenschappen van een vloercoating is dat deze op verschillende manieren af te werken is. Dit zorgt ervoor dat u met talloze designs uw eigen gewenste stijl kunt laten realiseren. Hierbij kunt u denken aan een afwerking in een bepaalde kleur, waaronder bijna alle RAL-kleuren, of de mogelijkheid om de voer in te strooien met vlokken voor een stijlvol patroon. Ook is de coating zowel verkrijgbaar in een matte afwerking, als in een zijdeglans of hoogglans afwerking.

Zoals u ziet is de vloercoating een stijlvolle keuze die naar wens kan worden afgewerkt. Mede om deze reden wordt de vloercoating ook vaak toegepast om oudere vloeren een opknapbeurt te geven. Met name kunststofvloeren kunt u hiermee weer een fantastisch uiterlijk geven. Dit maakt de coating tevens geschikt voor particulier gebruik of gebruik in winkels of showrooms.

Het aanbrengen van vloercoating

Vloercoating kan worden aangebracht op beton-, anhydriet- en cementvloeren. Maar ook een bestaande kunststofvloer kan weer een nieuwe uitstraling krijgen door middel van een vloercoating.

Neem contact op

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

CONTACT

Heeft u interesse in een nieuwe vloer, of wilt u een bestaande vloer renoveren of reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Recente projecten