Vloeistofdichte vloeren2021-01-06T09:27:30+00:00

Er zijn weinig vloeren zo eenvoudig in gebruik en onderhoud als de vloeistofdichte vloer. Een uitstekende hygiëne, het naadloze karakter van de vloer, het eenvoudige onderhoud en een groeiend aantal opties qua uiterlijk zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor een vloeistofdichte vloer.

Voordelen vloeistofdichte vloeren

Wanneer u kiest voor een vloeistofdichte vloer dan kunt u rekenen op een aantal voordelen. We zetten deze graag voor u op een rij:

 • Een vloeistofdichte vloer is bijna altijd naadloos. Dit betekent dat de vloer nóg beter schoon te houden is omdat er geen vuil in de naden kan gaan zitten.
 • Vloeistofdicht betekent écht vloeistofdicht. Horecazaken kiezen voor deze vloer vanwege het hygiënische karakter. Andere bedrijven, met name bedrijven die gebruik maken van chemische stoffen, kiezen voor de vloer vanwege bescherming tegen bodemvervuiling. Weer andere bedrijven kiezen voor het onderhoudsarme karakter van de vloer.
 • Ondanks de functionele eigenschappen van de vloer is een vloeistofdichte vloer niet duur. Zeker wanneer grotere oppervlaktes worden behandeld is de vloer voordelig.
 • Door de jaren heen zijn er technieken ontwikkeld waarmee de vloer in verschillende kleuren en stijlen kan worden afgewerkt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vloer niet alleen populair is onder horeca-eigenaars, maar ook in veel winkels wordt toegepast.
 • De vloer is niet alleen waterdicht, maar ook erg goed bestand tegen logen, zuren en een groot aantal chemicaliën. Waar beton aan kan worden getast door deze stoffen, heeft u hier met een vloeistofdichte vloer niet of nauwelijks last van. Voor veel bedrijven is dit een must, maar het is op zijn minst een prettige bijkomstigheid.

Zoals u ziet heeft een vloeistofdichte vloer veel voordelen ten opzichte van beton of andere vloeren.

Hoe wordt een vloeistofdichte vloer gerealiseerd?

Wanneer u een vloeistofdichte vloer laat aanleggen verloopt dit meestal volgens een vast aantal stappen die worden afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie en wensen.

 • Afhankelijk van de huidige situatie wordt uw ondervloer eerst mechanisch bewerkt. De vloer wordt geschuurd en oneffenheden worden weggewerkt. Ook worden losse stukken verwijderd.
 • Om de hechting van de nieuwe vloer te garanderen en het zuigende karakter van de ondervloer weg te halen wordt een primer aangebracht.
 • De vloeistofdichte vloer zelf kan op meerdere manieren gerealiseerd worden. Populaire opties zijn epoxyvloeren of polyurethaan vloeren. Beide hebben ze hun eigen unieke eigenschappen. Onze vakspecialisten helpen u graag bij het kiezen van de vloer die het beste past bij uw situatie.
 • Tot slot wordt de vloer afgewerkt. Dit kan in diverse kleuren en stijlen. Het is mogelijk om een effen vloer te kiezen, maar de vloer kan ook ingestrooid worden met flakes. Een andere optie is om de vloer in een bepaalde glans af te laten werken.

Afhankelijk van uw wensen, eisen en de huidige ondervloer waarop de nieuwe vloer wordt gerealiseerd kunnen we het bovenstaande proces aanpassen, met een perfect resultaat als gevolg.

HACCP vloer, PMMA-vloersystemen of PBV-/VVV-vloer

Wanneer uw vloer aan speciale eisen of richtlijnen moet voldoen is een vloeistofdichte vloer vaak eerder een vereiste dan een wens. De vloeistofdichte vloer is dan ook uitermate geschikt voor de volgende type richtlijnen, certificaten en eisen:

 • HACCP vloeren. Deze vloeren worden gebruikt in de horeca. Het vloeistofdichte karakter van de vloer zorgt hier voor de benodigde hygiëne.
 • PMMA-vloersystemen. Dit zijn vloeren die worden gemaakt met een zogenaamde PMMA hars. De vloeren zijn vloeistofdicht, kunnen erg zwaar belast worden en zijn bovendien extreem snel uitgehard, waardoor uw productielocatie of horecazaak niet of nauwelijks uitvalt.
 • PBV-/VVV-vloeren. Dit zijn vloeren die voldoen aan de zogenaamde ‘verklaring vloeistofdichte voorziening’ (VVV). De VVV is de opvolger van de PBV en wordt toegepast bij garagebedrijven, tankstations, opslagruimtes van chemische stoffen of andere locaties waar veel chemische stoffen worden gebruikt.

Wat uw situatie ook is: de vloeistofdichte vloer is geschikt voor alle bijzondere eisen. Benieuwd naar de voordelen van een vloeistofdichte vloer voor uw bedrijfssituatie? Neem nu contact op met één van onze experts voor advies of een vrijblijvende offerte.

Neem contact op

Hoe kunnen wij u helpen

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

CONTACT

Heeft u interesse in een nieuwe vloer, of wilt u een bestaande vloer renoveren of reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN