Voordat u een nieuwe vloer wilt aanbrengen, of wanneer u net een vloer verwijderd heeft van de (betonnen) ondervloer is het vaak noodzakelijk om de achtergebleven lijmresten te laten verwijderen. Afhankelijk van de vorige vloer kunnen verschillende soorten lijm gebruikt zijn, van lijm op waterbasis tot aan lijm waarin diverse oplosmiddelen zijn gebruikt.

Hoe werkt lijmresten verwijderen?

Afhankelijk van uw oude vloer kan het type lijm dat achterblijft op uw betonnen ondervloer verschillen. Over het algemeen worden de lijmresten als volgt verwijderd:

  • Eerst wordt de vloer door onze vakmensen met speciale machines gestript en geschuurd. Dit zorgt ervoor dat alle lijm van de vloer verwijderd is, maar voorkomt ook dat er nog oude resten tapijt achterblijven;
  • Nadat de vloer gestript en geschuurd is kunt u deze laten egaliseren. Dit zorgt ervoor dat uw vloer helemaal vlak wordt en klaar is om te worden afgewerkt door er een nieuwe vloer op te plaatsen;
  • Afhankelijk van uw voorkeur kan de ondervloer nu worden voorzien van een nieuwe vloer. U kunt echter ook uw betonnen ondervloer voorzien van een gietvloer, een vloercoating of een andere afwerking. Hierdoor transformeert u een met lijmresten vervuilde betonvloer in een functionele en hygiënische vloer met een uitstraling naar keuze.

Weet u al hoe u uw oude betonvloer weer gaat voorzien van de perfecte uitstraling? Neem nu contact op met één van onze experts voor het bespreken van de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Zelf lijmresten verwijderen of uitbesteden?

Online staan diverse verhalen over het verwijderen van lijmresten van een vloer. Eén van de mogelijkheden die wordt geopperd is door kokend water over de lijm te gieten. Een andere optie zou zijn om cola over de lijmresten te verspreiden. En uiteraard worden ook regelmatig thinners of andere schadelijke stoffen aanbevolen.

Wij adviseren u om dit vooral niet te doen en het verwijderen van lijmresten uit te besteden aan een professional. Dit levert u de volgende voordelen op:

  • Alle lijmresten zijn écht weg. Met name enkele oersterke lijmsoorten zijn niet goed weg te krijgen met een huis-tuin-en-keukenmiddel;
  • U voorkomt schade aan de ondervloer door overtollig vocht of het zuur dat voorkomt in cola. Ook komt u niet in aanraking met schadelijke stoffen;
  • Uw vloer is na het verwijderen van de lijmresten en het egaliseren écht egaal. Hierdoor is de ondervloer geschikter voor een nieuwe toplaag of om te worden afgewerkt.

Twijfelt u over de juiste aanpak om lijmresten te verwijderen van uw vloer? Neem dan contact op met één van onze experts. We helpen u graag bij het verkennen van de mogelijkheden en het maken van de juiste keuze.

Kan Best Building Service B.V. ook mijn oude vloer verwijderen?

Ja, dat is mogelijk. Wij verwijderen o.a. sportvloeren, rubbervloeren, coatings, linoleum, marmoleum, siergrind, noppenvloeren, tegelvloeren, plavuizen, laminaat, parket en tapijt.

Twijfelt u of wij ook uw vloer kunnen verwijderen? Neem dan contact op met één van onze mensen. We helpen u graag om uw vloer te verwijderen en tevens met de realisatie van een nieuwe vloer. Inmiddels hebben we hier meer dan 15 jaar ervaring mee. Talloze tevreden klanten gingen u dus voor!

Neem contact op