Bestaande PU-gietvloer overlakken Amsterdam

In een appartement in Amsterdam hebben wij een bestaande PU-gietvloer overgelakt. Dit is gedaan met een gepigmenteerde PU-coating van de firma Quartzline.

Bestaande PU-gietvloer overlakken

De bestaande PU-gietvloer is eerst afgelakt met een gepigmenteerde PU-coating. Er is voor deze vloer gekozen voor een grijstint, namelijk Ral 7038. We hebben twee lagen PU-coating aangebracht. Voor een matte uitstraling is de vloer vervolgens nog afgewerkt met een matte PU-coating.

PU-gietvloer herstellen

Niet alleen voor nieuwe vloeren kunt u bij ons terecht. Wij hebben ook vele jaren ervaring met het renoveren van bestaande vloeren. Bel gerust eens naar ons kantoor en vraag naar de mogelijkheden. Er is vaak veel meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt. Wij zijn op doordeweekse dagen te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336. Ook kunt u op onze website geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Betonvloer in Geesteren herstellen met epoxy coatingvloer

Het storten van een betonvloer verloopt helaas niet altijd volgens plan. Maar gelukkig is een betonvloer meestal nog goed te herstellen. Door een te snelle droging is de bovenlaag van deze betonvloer in Geesteren los komen te zitten. Voor het beste resultaat zijn de loszittende delen eerst gefreesd. Daarna hebben wij over de bestaande betonvloer een epoxy coatingvloer aangebracht.

Betonvloer in Geesteren frezen

Om de betonvloer in Geesteren zo goed mogelijk te herstellen hebben we eerst de loszittende delen 3 mm gefreesd. Vervolgens is de vloer gerepareerd met een betonreparatiemortel. Daarna is de hele betonvloer nog een keer geschuurd.

Betonvloer herstellen met epoxy coatingvloer

Voor het mooiste resultaat is besloten om over de bestaande betonvloer een epoxy coatingvloer aan te brengen. Eerst is de vloer daarom uitgevlakt met een epoxy reparatiemortel. Ook hebben we een schraplaag gesmeerd. Hier overheen is de uiteindelijke epoxy coatingvloer van Romar Voss aangebracht. Bestaande dilataties zijn ingezaagd en vervolgens afgekit.

Betonvloerrenovatie

Is uw betonvloer ook beschadigd of verregend? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het herstellen en renoveren van allerlei soorten vloeren, waaronder betonvloeren. Wij zijn op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 026-3217336. U kunt ook op onze website het contactformulier invullen.

Verregende betonvloer herstellen in Arnhem en Amsterdam

Verregende betonvloeren…met het slechtere weer van de afgelopen tijd is het een veelvoorkomend probleem. Bij een verregende betonvloer komt de vloer tijdens de afwerkfase (het vlinderen) in contact met water. Hierdoor raakt de verhouding tussen water en cement verstoord. Het beton kan dan niet goed uitharden, waardoor de vloer beschadigt. Momenteel zijn wij druk bezig met een verregende betonvloer herstellen in Arnhem en ook één in Amsterdam.

Hoe kun je een verregende betonvloer herstellen?

Je kunt een verregende betonvloer herstellen door de vloer een aantal keer flink te schuren. Zoals op het filmpje hierboven te zien is wordt een flink stuk van de toplaag afgeschuurd. Zo verwijder je de zwakke laag en kom je uiteindelijk bij de harde, gezonde toplaag van de betonvloer terecht.

Verregende betonvloer Arnhem en Amsterdam

De verregende betonvloer in Arnhem (foto links) is ongeveer 2.000 m2 groot. De betonvloer is in één stap geschuurd met een diamant schijf met korrel 30-40. Daarna is de betonvloer geïmpregneerd met een betonversteviger. De combinatie van het schuren van de vloer en aanbrengen van Lithium Silicaat maakt de betonvloer waterafstotend. Ook in Amsterdam (foto rechts) zijn we een verregende betonvloer aan het herstellen. Deze vloer bevindt zicht onder een viaduct van de A10. Net als in Arnhem wordt ook deze betonvloer uitvoerig geschuurd en aansluitend geïmpregneerd.

Wij herstellen uw verregende betonvloer

Een verregende betonvloer is in veel gevallen nog goed te herstellen. Schakel daarom onze hulp in als uw betonvloer aan een grondige renovatie toe is. Dit kan via het contactformulier op onze website. Voor al uw vragen zijn wij ook telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

Polijsten tot korrel 800: betonvloer Rotterdam

Opnieuw hebben wij een bestaande betonvloer behandeld. Ditmaal in een woning in Rotterdam. De betonvloer is geschuurd, gepolijst en daarna geïmpregneerd. Door te polijsten tot korrel 800 krijgt de vloer een glanzend eindresultaat.

Betonvloer schuren, polijsten, impregneren

De bewoners wilden graag een betonvloer met een hoge glansgraad. De vloer is eerst geschuurd. Daarna is de betonvloer gepolijst tot korrel 400. Omdat dit nog niet helemaal de gewenste glansgraad opleverde, is de vloer ook nog gepolijst tot korrel 800. Aansluitend hebben we de betonvloer geïmpregneerd met een betonversteviger.

Polijsten tot korrel 800

Een particuliere betonvloer wordt gemiddeld gepolijst tot korrel 400. Door een betonversteviger aan te brengen in combinatie met het polijsten van de betonvloer ontstaat er een natuurlijk hoogglanseffect. De mate van hoogglans is afhankelijk van de korrelgrootte waarmee gepolijst wordt. Hoe fijner de korrel, des te glanzender het oppervlak wordt. De betonvloer hierboven is gepolijst tot korrel 800. Deze vloer is dus iets glanzender dan een gemiddelde particuliere betonvloer.

Schakel onze hulp in

Is uw betonvloer aan een onderhoudsbeurt toe? Schakel dan onze hulp in. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor vragen zijn wij ook telefonisch te bereiken. U kunt op doordeweekse dagen tijdens kantooruren bellen naar: 026-3217336.

IN BEELD: Betonvloer schuren en polijsten en impregneren

Een tijdje geleden hebben wij bij een fietsenfabrikant in Varsseveld de betonvloer behandeld. In onderstaand filmpje is mooi het proces van schuren en polijsten en impregneren te zien.

Schuren en polijsten en impregneren

Polijsten tot en met korrel 1500

De betonvloer is in 8 stappen geschuurd en gepolijst. Omdat het oppervlak van de vloer meer dan 10.000 m2 is, is er gebruik gemaakt van vlindermachines. Eén machine heeft een breedte van 120 cm, waardoor met één handeling een groot oppervlak geschuurd wordt. Eerst is de betonvloer geschuurd met korrel 50 en 120. Vervolgens is er een betonversteviger aangebracht. Daarna is het beton gepolijst met korrel 200, 400, 800 en 1500. Als laatste stap is de vloer geïmpregneerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Als uw betonvloer aan een opknapbeurt toe is, bent u bij ons aan het juiste adres. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen zijn wij op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: 026-3217336

Verregende betonvloer herstellen in Nieuwegein

In Nieuwegein hebben wij een verregende betonvloer geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd. Het oppervlak van de behandelde vloer is ongeveer 93m2.

Wat is een verregende betonvloer?

Bij een verregende betonvloer komt de vloer tijdens de afwerkfase (het vlinderen) in contact met water. Hierdoor raakt de verhouding tussen water en cement verstoord. Het beton kan dan niet goed uitharden, waardoor de vloer beschadigt. De precieze schade verschilt echter per vloer. Maar zowel lichte als wat zwaarder beschadigde betonvloeren kunnen vaak nog worden hersteld.

Oplossing voor verregende betonvloer

Om een verregende betonvloer te herstellen moet de vloer eerst een aantal keer worden geschuurd. Met het schuren verwijder je de zwakke toplaag tot je op de harde, gezonde toplaag uitkomt. Hierna kan de vloer naar smaak gepolijst worden. Ten slotte wordt de betonvloer geïmpregneerd met lithium silicaat. De combinatie van polijsten en lithium silicaat maakt de betonvloer tevens waterafstotend.

Ander uiterlijk

Door de toplaag weg te schuren verandert de betonvloer natuurlijk wel van uiterlijk. Een herstelde betonvloer zal er dus anders uitzien dan een gevlinderde betonvloer. Als dit niet uw smaak is, is het vaak ook mogelijk om over uw bestaande betonvloer een nieuw vloersysteem aan te brengen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Is uw (verregende) betonvloer ook aan een grondige renovatie toe? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Ook een bezoek aan onze showroom in Duiven is de moeite waard. Hier kunt u onze verschillende vloeren bekijken en uitgebreide informatie inwinnen. Onze showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken, zodat wij ruim de tijd voor u kunnen nemen. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 026-3217336.

Epoxy gietvloer: een sterke industrievloer

Voor een leveranciersbedrijf in Amsterdam hebben wij een nieuwe, sterke industrievloer gerealiseerd. De keus is gevallen op een epoxy gietvloer. Dit is een vloer die veel wordt toegepast in bedrijfshallen, garages en magazijnen.

Een sterke industrievloer

Een epoxy gietvloer is een prima keuze wanneer u op zoek bent naar een sterke industrievloer. De vloer is bestand tegen zeer zware, mechanische belasting. Ook is ze vloeistof dicht waardoor oliën en chemicaliën niet door de toplaag kunnen dringen. Door het naadloze karakter is een epoxy gietvloer ook nog eens zeer hygiënisch. Vuil en stof krijgen geen kans om zich op te hopen in naden en voegen.

Het aanbrengen van een epoxy gietvloer

Om de epoxy gietvloer aan te brengen is eerst de ondervloer geschuurd. Daarna is er een GW-primer aangebracht. Deze primer zorgt voor hechting tussen de epoxy gietvloer en de ondervloer. Vervolgens is de vloer voorzien van een epoxy schraplaag. Hier overheen is de uiteindelijke epoxy gietvloer gegoten. De kleur van deze vloer is RAL 7038, in zijdeglans.

Bezoek onze showroom in Duiven

Bent u op zoek naar een sterke industrievloer voor uw magazijn of bedrijfshal? Kom dan eens langs in onze showroom in Duiven. Hier kunt u allerlei soorten vloeren bekijken, waaronder een epoxy gietvloer. Door de vloeren eerst te komen bekijken en voldoende informatie in te winnen, kunt u gemakkelijker een weloverwogen keuze maken. Onze showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken. U kunt op werkdagen tijdens kantooruren bellen naar 026-3217336. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Betonvloer impregneren Happy Italy Rotterdam

Wederom hebben we een betonvloer gestort, gevlinderd, gepolijst en geïmpregneerd. Ditmaal mochten we de betonvloer impregneren voor restaurantketen Happy Italy in Rotterdam.

Betonvloer impregneren

De betonvloer is gestort en gevlinderd. Na het droogproces van enkele weken hebben we de betonvloer behandeld. Eerst is de vloer geschuurd en gepolijst. Daarna is ze geïmpregneerd. De betonvloer impregneren gebeurt met behulp van Lock Out van Pioneers Eclipse.

Sterke bedrijfsvloer

Door de betonvloer te impregneren wordt het beton verhard. Hierdoor is deze vloer goed bruikbaar in bedrijfssituaties. Een betonvloer is een relatief goedkope vloer en ijzersterk. Ook is het een zeer hygiënische vloer. Met minimaal onderhoud blijft ze toch jarenlang mooi.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Indien u een betonvloer overweegt bent u bij ons aan het juiste adres. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen zijn wij ook telefonisch te bereiken. U kunt op werkdagen tijdens kantooruren bellen naar: 026-3217336. Onze specialisten staan u graag te woord en nemen uitgebreid de tijd voor u.

Betonvloer Zwolle reinigen met alkalisch reinigingsmiddel

Een nieuw gestorte betonvloer in een fabriekshal in Zwolle was vervuild geraakt. Wij hebben deze betonvloer gereinigd met behulp van een alkalisch reinigingsmiddel. Ook is de vloer aansluitend nog geïmpregneerd.

Reinigen met alkalisch reinigingsmiddel

Een alkalisch reinigingsmiddel heeft een PH-waarde van meer dan 8,5. Deze middelen worden toegepast bij het verwijderen van onder andere olie, vet, lak en verf. We hebben de betonvloer eenmaal gereinigd met dit reinigingsmiddel. Vervolgens is de vloer geschuurd tot korrel 120. Hierna hebben we de betonvloer ook nog geïmpregneerd. Door het impregneren is de betonvloer nu beter bestand tegen chemicaliën.

Betonvloer voor (links) en na (rechts) reiniging

Sterke industrievloer

Bent u op zoek naar een sterke industrievloer? Overweeg dan een betonvloer. Door een betonvloer te impregneren is ze bestand tegen zeer intensieve mechanische belasting. Op onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen zijn wij op werkdagen tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

Gepolijste betonvloer voor RTL Late Night studio

Sinds september wordt RTL Late Night uitgezonden vanuit een nieuwe studio. De talkshow met presentator Twan Huys wordt nu opgenomen in De Hallenstudio’s in Amsterdam. In deze nieuwe televisiestudio hebben wij de betonvloer gepolijst en behandeld.

Betonvloer voor RTL Late Night

We hebben de betonvloer geschuurd en gepolijst in vier stappen. De vloer is eerst nat geschuurd met korrel 100 en daarna gepolijst met korrel 200, 300 en 400. Ook is er een betonversteviger, lithium silicaat, aangebracht. De combinatie van polijsten en lithium silicaat maakt de betonvloer tevens waterafstotend. Aansluitend is de betonvloer nog geïmpregneerd met Lock Out van Pioneers Eclipse.

Gepolijste betonvloer

Beton heeft van nature een hoge hardheidsgraad. Door een betonversteviger aan te brengen en de vloer te polijsten ontstaat er een natuurlijk hoogglanseffect. Voor een glanzend eindresultaat is het dus niet nodig om de vloer af te lakken of te sealen. Om een hoogglanseffect te creëren wordt de vloer eerst geschuurd en/of gepolijst met een grove korrel. Dit wordt afgebouwd naar een steeds fijnere korrel, zodat er een verdicht en glanzend oppervlak ontstaat.

Vraag een offerte aan

Is uw huidige betonvloer aan een grondige renovatie toe? Of wilt u een betonvloer laten storten? Vraag dan via onze website geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen zijn wij ook telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

026-3217336