Microcement, betonciré, woonbeton: één en hetzelfde product

Het is een industriële betonlookvloer met veel verschillende benamingen: microcement, betonciré, woonbeton … In feite gaat het om één en hetzelfde vloertype bestaande uit een cementgebonden mortel en een resin (vloeibaar kunsthars). Deze combinatie zorgt voor een sterk en flexibel product, dat perfect past in een moderne woning.

De opbouw van microcement, betonciré, woonbeton

Een microcementvloer wordt op een vaste manier opgebouwd. Allereerst wordt de ondervloer – vaak een zandcementdekvloer – geschuurd. Vervolgens wordt hier overheen een primer aangebracht.  Daarna wordt het microcement gesmeerd. Dit gebeurt vaak in twee, maar soms ook in drie lagen. Het microcement wordt vervolgens afgewerkt met een sealer en een PU-coating. Deze coating vormt een extra beschermlaag over uw vloer.

Warme, industriële look

Microcement, betonciré, woonbeton … het is een vloer met een warme, industriële uitstraling. De betonlook combineert ook perfect met andere elementen zoals hout en staal. Hoewel een microcementvloer vaak wordt aangebracht in een grijstint zijn de mogelijkheden eindeloos. Ral, Sikkens, NCS…alle kleuren zijn toepasbaar. En wat te denken van de huidige metallic trend? Het is zelfs mogelijk om voor een koperen, bronzen of gouden kleur te kiezen.

Kom langs in onze showroom

Nieuwsgierig geworden naar ons microcement, betonciré en woonbeton? Kom dan eens langs in onze showroom. Hier kunt u de vele vloeren die wij aanbieden rustig komen bekijken. Wij werken uitsluitend op afspraak om u zo uitgebreid mogelijk van informatie te kunnen voorzien. Een afspraak maakt u eenvoudig via onze website. Ook zijn wij telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

Sterke epoxy gietvloer realiseren

Ongeveer een jaar geleden hebben wij bij een leveranciersbedrijf in Amsterdam een sterke epoxy gietvloer gerealiseerd. Deze vloer is zo goed bevallen dat wij opnieuw een industrievloer hebben mogen aanbrengen voor dit bedrijf. Ook deze keer is de keus gevallen op een epoxy gietvloer.

Epoxy schraplaag aanbrengen

Het oppervlak van deze sterke epoxy gietvloer bedraagt 1.000 m2. De vloer is over een bestaande betonvloer aangebracht. Om voldoende hechting te creëren is de betonvloer eerst uitgebreid geschuurd. Vervolgens is het beton geprimerd met een zogeheten GW primer. Hier overheen is een epoxy schraplaag aangebracht. Dit is goed te zien op onderstaande foto’s.

Sterke epoxy gietvloer realiseren

Al deze voorbereiding is nodig om een sterke epoxy gietvloer te kunnen realiseren. De gietvloer van onze leverancier Quartzline is – zoals de naam al zegt – over het beton heen gegoten. Deze vloer heeft als kleur Ral7038. Dit is een klassieke grijstint die uw bedrijfsvloer een industriële, cleane uitstraling geeft.

Vloeistofwerende coating

Een epoxy gietvloer is een prima keuze als bedrijfsvloer. De vloer is volledig naadloos zodat vuil en stof zich nergens kunnen gaan ophopen. Ook kan een epoxy gietvloer worden afgewerkt met een vloeistofwerende coating, waardoor water, chemicaliën, oliën en vetten niet kunnen doordringen in de toplaag.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een sterke epoxy gietvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met ruim vijftien jaar ervaring kunnen wij u voorzien van uitgebreid advies op maat. Voor vragen zijn wij telefonisch te bereiken op werkdagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336. Op onze website vraagt u tevens eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Coatingvloer garagebedrijf Hengelo

Een coatingvloer is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld een vloer vloeistofdicht mee maken. Hierdoor kan vet en vuil niet in het beton dringen. Ook kun je een vloercoating aanbrengen over een stuivende betonvloer. Dit laatste was het geval bij een garagebedrijf in Hengelo.

Verpoederd beton

De betonvloer van het garagebedrijf in Hengelo was nodig aan onderhoud toe. De toplaag van het beton is namelijk gaan verpoederen. Eerst hebben we de bovenkant van de betonvloer los gefreesd. Vervolgens zijn ook enkele verregende stukken van de vloer gerepareerd met pcc-mortel.

Coatingvloer garagebedrijf aanbrengen

Om de coatingvloer over het beton aan te kunnen brengen is er eerst een schraplaag aangebracht. Deze schraplaag zorgt ervoor dat de ondervloer wordt ‘dichtgezet’. Over deze schraplaag is een zogeheten epoxy rolcoating aangebracht. Dit wordt ook wel een vloercoating of coatingvloer genoemd.

Antislip vloercoating

Soms is het nodig om een coatingvloer aan te passen aan speciale wensen. Zo kan een garagevloer bijvoorbeeld antislip gemaakt worden door een speciale coatinglaag aan te brengen. Dit is vooral belangrijk rondom machines omdat de vloer daar niet glad mag zijn. Tevens beschermt zo’n antislip laag het beton tegen zout, zuren, vetten en vocht. Indien antislip een erg hoge eis is voor uw vloer adviseren wij een PMMA-vloer te overwegen. Dit vloersysteem is ongelofelijk sterk en in slechts één dag te realiseren.

Offerte aanvragen

Benieuwd geworden naar onze coatingvloeren? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Ook kunt u onze vloeren komen bekijken in onze showroom in Duiven. Wij werken uitsluitend op afspraak om voldoende tijd voor u vrij te maken. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 026-3217366.

PMMA-vloer: vloer met vele voordelen

Een enorm sterke vloer die in slechts één dag te realiseren is: dat is een PMMA-vloer. Dit vloersysteem heeft ontzettend veel voordelen. Want naast dat de vloer super sterk en snel te maken is, is ze ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk.

Sterker dan beton

PMMA wordt veelal toegepast in garagebedrijven en de voedingsindustrie. Onderstaande vloer hebben wij gerealiseerd bij een garagebedrijf en is geleverd door RPM. Doordat een garage vaak te maken krijgt met zware voertuigen is het een weloverwogen keuze om een PMMA-vloer aan te schaffen. PMMA is namelijk nog vele malen sterker dan beton. Hierdoor is ze geschikt voor zeer zware mechanische belasting. En nog een pluspunt: ze is ook nog eens bestendig tegen mechanische beschadiging.

Onderhoudsvriendelijke PMMA-vloer

Een PMMA-vloer is heel gemakkelijk schoon te houden. Dit komt omdat vuil zich niet aan het oppervlak kan hechten. Daarnaast heeft PMMA een zeer hoog antislipgehalte. Kortom, PMMA is een snel te realiseren, enorm sterke, kwalitatief goede vloer voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Voor meer informatie over PMMA-vloeren verwijzen wij u ook graag door naar de website van Diamond Flooring.

Industriële betonlook in Beuningen

Op zoek naar een vloer met een industriële betonlook voor een kwalitatief goede prijs? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Bij een beddenzaak in Beuningen hebben we een cementgebonden gietvloer gerealiseerd. Deze vloer is goed te combineren met andere materialen zoals hout, staal en beton.

Betonlook stap voor stap

Om deze betonlook te creëren is allereerst de ondervloer mechanisch voorbewerkt door te schuren en te primeren. Vervolgens is de cementgebonden gietvloer gegoten in een traditionele kleur grijs. Voor de perfecte afwerking is er een CSL-coating aangebracht. Als laatste stap is de vloer nog afgelakt met een matte PU-coating.

Onderhoudsvriendelijke vloer

Als extra beschermlaag is het nog mogelijk om deze vloer aansluitend in de was te zetten. Tevens wordt een cementgebonden gietvloer hierdoor ook onderhoudsvriendelijker. De betonlook zorgt voor een warme, industriële uitstraling die goed is te combineren met bijvoorbeeld houten meubels.

Betonlookvloer voor een aantrekkelijke prijs

Benieuwd geworden naar de prijs van deze mooie cementgebonden gietvloer met betonlook? Vraag dan gauw een vrijblijvende offerte aan. Ook is het mogelijk om deze vloer in onze showroom in Duiven te bekijken. Hiervoor kunt u telefonisch of per mail een afspraak maken, zodat onze specialisten ruim de tijd voor u kunnen nemen.

Van oude betonvloer naar industriële vloercoating

Voor een transportbedrijf in Zuid-Holland hebben wij een oude betonvloer gerenoveerd. De fabrieksvloer ziet er weer als nieuw uit door middel van een industriële vloercoating. Een vloercoating is een dunne laag die wordt aangebracht over een bestaande vloer. Doordat een coatingvloer dunner is dan bijvoorbeeld een gietvloer is het een prijstechnisch erg aantrekkelijke keuze.

Full epoxy coating

Allereerst is de oude betonvloer gestraald. Ook zijn er verschillende reparaties uitgevoerd om een zo egaal mogelijke ondergrond te creëren. Over het beton is een laag primer en een epoxy schraplaag aangebracht. Vervolgens is de vloer afgelakt met een full epoxy coating.

Extra versteviging rijpaden

Omdat de vloer erg te lijden heeft onder het zware gewicht van de enorme transportvoertuigen zijn de rijpaden ingestrooid met zand. Dit zand zorgt voor extra stevigheid, waardoor de vloer veel minder snel zal beschadigen. De kleur van deze coatingvloer is Ral7038. Deze grijstint, ook wel agaatgrijs genoemd, geeft de fabriek een frisse, industriële uitstraling.

Industriële vloercoating: veel variatie in kleuren

Het kiezen voor een industriële coatingvloer heeft een aantal voordelen. Zo is deze vloer zeer makkelijk in onderhoud. Alleen dweilen is al voldoende om de vloer mooi te houden. Daarnaast is er een enorme variatie in kleuren mogelijk. Denk hierbij niet alleen aan  standaard grijstinten, maar aan bijna alle RAL-kleuren. Tevens kan deze vloer ook nog ingestrooid worden met vlokken als finishing touch.

Vraag gemakkelijk online een offerte aan

Nieuwsgierig geworden naar onze industriële coatingvloeren? Neem dan eens een kijkje op onze website. Hier vindt u veel informatie over allerlei verschillende vloersystemen die wij aanbieden. Ook vraagt u via onze website heel gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan. Zijn er onduidelijkheden? Aarzel dan niet om ons telefonisch te benaderen. Onze specialisten staan u graag te woord. Zij zijn te bereiken op doordeweekse dagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336.

Nieuwe vloer station Nijmegen in negen dagen

De tegelvloer op station Nijmegen was nodig aan vernieuwing toe. Met behulp van verschillende onderaannemers is het ons gelukt om in slechts negen tijd een compleet nieuwe vloer te realiseren.

Slimme keuze: PMMA-vloer

De keuze van de NS is gevallen op een PMMA-vloer. Het voordeel van dit vloersysteem is dat het over de bestaande tegelvloer kan worden aangebracht. Eerst is de tegelvloer mechanisch voorbewerkt. Vervolgens is ze geprimerd. Hier overheen is het PMMA-vloersysteem aangebracht.

Antislipvloer op station Nijmegen

Het is niet verwonderlijk dat de NS juist voor dit vloersysteem heeft gekozen. PMMA-vloeren hebben een paar voordelige eigenschappen. Zo is deze vloer vele malen sterker dan bijvoorbeeld een betonvloer. Ook hecht vuil zich niet aan de oppervlakte, waardoor ze gemakkelijk is schoon te houden. En, ook niet onbelangrijk met de natte en koude wintermaanden in het vooruitzicht; de vloer heeft een erg hoog antislipgehalte.

Sterke vloer nodig?

Bent u op zoek naar een enorm sterke vloer die in een zeer korte periode te realiseren is? Dan is het zeker de moeite waard om een PMMA-vloer te overwegen. Onze specialisten staan u graag te woord om van alles over dit vloersysteem te vertellen. Zij zijn te bereiken op werkdagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336.

Betonreparatie in Nieuwegein

Beschadigd beton moet natuurlijk zo snel mogelijk worden gerepareerd. Echter is de zichtbare schade vaak niet gelijk aan de daadwerkelijke schade. Het opsporen van de oorzaak, het saneren van beton en het correct uitvoeren van de reparatie zorgen samen dan ook voor het beste resultaat.

Voor een aannemer mochten wij in Nieuwegein een dergelijk project uitvoeren waarbij beton moest worden gerepareerd.

Betonreparatie in Nieuwegein

Aan de Kloosterdrift in Nieuwegein was een stuk beton aan reparatie toe. Van een aannemer kregen wij de opdracht om deze reparatie uit te voeren. Het reparatieproces verliep in meerdere stappen en wij verzorgden het hele traject van analyse tot aan eindresultaat.

Stap 1: Afkloppen van het beton

Om beton te repareren is het belangrijk om eerst zo nauwkeurig mogelijk de schade vast te stellen. Een techniek om dit te doen is het afkloppen van beton. Beton afkloppen is een akoestische techniek waarbij verborgen schades worden opgespoord en de schade goed in kaart wordt gebracht. Onze vakmensen zijn hierin gespecialiseerd en voeren het afkloppen nauwkeurig uit.

Stap 2: Voorbereiding – saneren van het beton en plaatsen van beton stempels

Als de schade bekend is wordt het tijd om het beton te saneren. Dit gebeurt met grote nauwkeurigheid, want alleen de slechte en beschadigde plekken in het beton moeten worden gesaneerd. Het beton dat nog goed is blijft zitten en wordt gebruikt in de reparatie.
Bijna altijd wordt beton gebruikt in dragende constructies. Wanneer beton beschadigd is, wordt gerenoveerd of wordt gerepareerd, bestaat de kans dat het dragende vermogen afneemt. Om de veiligheid te waarborgen worden daarom eerst stempels geplaatst die een variabele lengte hebben. Hiermee garanderen we de draagkracht van het beton tijdens de werkzaamheden.

Stap 3: Ontroesten en Primeren van de wapening

Het beton is gewapend, wat betekent dat een speciaal wapeningsstaal is aangebracht in het beton. Het beton neemt in deze constructie de drukkrachten voor zijn rekening, het wapeningsstaal de trekkrachten.

Door vochtschade, een vochtige omgeving, of carbonatatie en vochtindringing kan de wapening van beton gaan roesten. Dit wordt ook wel betonrot genoemd en kan veel schade aanrichten bij het beton. Door het roesten zet het wapeningsstaal uit en kan het beton barsten.
Onze vakspecialisten ontroesten de wapening en primeren deze met een PCC primer waardoor deze weer van topkwaliteit is en geen schade meer aan kan richten bij het beton.

Stap 4: Primeren van het beton

Afhankelijk van de gekozen reparatiemethode wordt een primer aangebracht of wordt het beton ‘benat’. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking van de ondergrond wordt opgeheven en het nieuwe beton goed hecht aan het oppervlak.

Stap 5: Repareren van het beton

Nu de juiste voorbereidingen zijn getroffen, het beschadigde beton is verwijderd en de primer is aangebracht op de ondergrond wordt het tijd om het nieuwe beton aan te brengen. Een vakwerk omdat er nauwkeurig gewerkt moet worden. Gelukkig geen probleem voor onze vakspecialisten en na de reparatie ziet de constructie er weer als vanouds uit.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor betonreparatie of betonrenovatie? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.
Door de jaren heen hebben we in talloze projecten ervaring op mogen doen met betonreparatie en betonrenovatie. Met meer dan 15 jaar ervaring kunnen we ook uw project tot een goed einde brengen.

Heeft u beton of een betonconstructie die gerepareerd of gerenoveerd moet worden en bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. We brengen uw beton graag weer in topconditie.

Coating systeem voor 6 galerijen in Amsterdam

Grootschalige bescherming van beton? Geen probleem voor Best Betonrenovatie. Zo mochten wij voor een aannemer in Amsterdam aan de slag met het aanbrengen van een coatingsysteem op maar liefst 6 galerijen.

Galerijreparatie en galerijrenovatie Vlaardingenlaan

In Amsterdam waren 6 galerijen die in de loop der jaren aardig wat te verduren hebben gekregen. Van een aannemer kregen wij de opdracht om de galerijen te coaten om deze weer van topkwaliteit te maken.

De galerijen hebben we in meerdere stappen voorbereid en voorzien van enkele nieuwe elementen:

Stap 1: De betonvloer stof arm schuren met speciale diamantschuurmachines

Om het beton in de galerijen geschikt te maken voor een behandeling moeten deze eerst worden geschuurd. Door slijtage en invloeden van buitenaf zijn slechte plekken, oneffenheden en andere beschadigingen ontstaan die doormiddel van speciale schuurmachines worden weggehaald. De schuurmachines maken gebruik van diamant pads waarmee een uitstekende ondergrond wordt verkregen.
Uiteraard wordt de galerij stof arm geschuurd, wat betekent dat er tijdens de schuurwerkzaamheden niet of nauwelijks stof vrijkomt. Om dit te doen werken we uitsluitend met hoogwaardige machines, die voldoen aan de strenge eisen van onderzoeksorganisatie TNO en als een van de weinige zijn gekeurd op stofklasse H.

Stap 2: Aanbrengen van de schraplaag op het beton

Uiteindelijk worden de galerijen voorzien van een anti-slip coatingsysteem. Voordat het zover is wordt echter eerst een epoxy schraplaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer geëgaliseerd wordt en vloeistofdicht wordt gemaakt.

Stap 3: Aanbrengen van het anti-slip coatingsysteem

Nadat de schraplaag is aangebracht is het tijd om het anti-slip coatingsysteem aan te brengen. Niet alleen zorgt dit coatingsysteem voor een veilige anti-slipvloer, het is ook nog eens een duurzame en mooie afwerking voor de betongalerij die jarenlang mee gaat.

Stap 4: Details en afwerking: plinten & schrobranden

Een goede vloer wordt een perfecte vloer door de juiste details. In dit geval betekent dit dat de galerijen worden voorzien van plinten en schrobranden. De plinten zorgen voor een stijlvolle afwerking en de schrobranden zorgen ervoor dat er niet zomaar voorwerpen of vloeistoffen van de galerij af kunnen vallen

Op zoek naar een betrouwbare partner voor galerijreparatie of galerijrenovatie? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.

De galerijen mochten we renoveren namens aannemer Bakker. De staat waarin de galerijen verkeerde was een kleine uitdaging, maar geen probleem voor onze vakspecialisten, uitgerust met hoogwaardige materialen en machines.

Inmiddels hebben we al meer dan 15 jaar ervaring op mogen doen in projecten van diverse grootte. Niet alleen met het renoveren van galerijen, maar ook met bedrijfsvloeren, wanden, plafonds en al het andere dat met beton te maken heeft.

Niet alleen komen wij in actie wanneer een galerij aan reparatie toe is. We worden ook ingeschakeld voor het aanbrengen van details en extra voorzieningen, zoals plinten, schrobranden en bruggen of kitvoegen en brugvoegen.

Heeft u een galerij of andere betonconstructie die aan renovatie toe is? Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een offerte aan of neem contact op.

Waterdichte vloer met kristalkwarts

Stof arm schuren en een waterdichte vloer aanleggen bij een rioolgemaal? Voor een klus van een aannemersbedrijf mochten wij een vloer realiseren, met een prachtig resultaat.

Nieuwe vloer voor eindgemaal R.W.Z.I. Maarssen

Sinds 2019 wordt het rioolwater van de gemeente Maarssen niet meer gezuiverd op de rioolwaterzuivering (R.W.Z.I.) in Maarssen, maar op de R.W.Z.I. in Leidsche Rijn. In plaats van de zuiveringsinstallatie is in 2018 een rioolgemaal gebouwd dat het water naar de zuiveringsinstallatie in Utrecht pompt.

Het project wordt uitgevoerd door een aannemersbedrijf , voor wie wij de vloer mogen realiseren.

Stap 1: Stof arm schuren van het beton met diamantschuurmachines

Voordat we de nieuwe vloer kunnen realiseren moet het huidige beton worden geschuurd. Een behoorlijke klus, maar voor onze vakmensen met speciale diamantschuurmachines geen enkel probleem.

De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in de loop der jaren steeds hogere eisen gesteld aan het beperken van de hoeveelheid stof die vrijkomt bij werkzaamheden als boren, schuren, hakken, zagen en slijpen. Uiteraard geldt dit ook in onze branche, vandaar dat we werken met hoogwaardige machines die voldoen aan de strenge eisen van TNO. Een voorbeel hiervan is de industriële fijnstof- en kwartsstof-zuiger AIRBO AED 1240A, die als een van de weinige getest en goedgekeurd is op stofklasse H.

Stap 2: Primeren van de geschuurde betonvoer met een speciale epoxyprimer

Nadat de vloer geschuurd is, wordt het tijd om deze te voorzien van een primer. De primer zorgt ervoor dat de epoxy-slurry, die hierna wordt aangebracht, goed hecht op de vloer. Het verbruik van deze primer ligt op zo’n 300g/m2 en zorgt ervoor dat de zuigende werking van de vloer wordt opgeheven.

Stap 3: Aanbrengen van de epoxy slurry

De epoxy slurry vormt de basis van de nieuwe, vloeistofdichte vloer. De slurry wordt snel en vakkundig aangebracht door ons personeel, want hierna moet deze worden ingestrooid met kristalkwarts. Het verbruik van de epoxy slurry ligt op zo’n 1kg/m2.

Stap 4: Instrooien van de slurry met kristalkwarts

Om de vloer af te maken wordt deze ingestrooid met kristalkwarts. Door de kwarts in de epoxy slurry te strooien ontstaat een harde, robuuste en slijtvaste laag. Het instrooien gebeurt met de hand en er wordt zo’n 8kg/m2 gebruikt.

Stap 5: Verwijderen overtollig kwarts

Wanneer de slurry is opgedroogd kan het overtollige kwarts verwijderd worden van de vloer. Dit is belangrijk, omdat losse kwartsdeeltjes voor beschadigingen kunnen zorgen.

Stap 6: Kitvoegen aanbrengen rondom de luiken

In de vloer bevinden zich diverse, grote luiken. Deze luiken moeten goed worden afgedicht, zodat niet alleen de vloer, maar ook de overgang naar de luiken 100% waterdicht is. Om dit te realiseren brengen we speciale kitvoegen aan. De kitvoegen zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat de vloer 100% waterdicht is.

Ook een vloeistofdichte vloer? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.

De vloeistofdichte vloer mochten wij realiseren in opdracht van K. Dekker op de R.W.Z.I in Maarssen. De grote luiken in de vloer zorgden voor een speciale aanpak met kitvoegen, voor onze vakspecialisten geen probleem.

Met moderne machines, hoogwaardige grondstoffen en meer dan 15 jaar ervaring kunnen we ook van uw vloer een uitstekend resultaat maken. Of het nou gaat om een egale vloer, een vloer met oneffenheden of bijzonderheden als luiken, of een vloer die aan extreem hoge eisen moet voldoen: wij realiseren deze graag voor u.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze experts.

026-3217336