Walibi Holland kiest voor sterke, nieuwe betonvloer

Eind deze maand gaat attractiepark Walibi Holland weer open voor bezoekers. Ook tijdens de wintersluiting is hard in het park gewerkt. Zo is er onder andere een nieuw restaurant gebouwd. En voor dat restaurant hebben wij de nieuwe betonvloer mogen storten en verzorgen.

Betonvloer polijsten

Op een oppervlak van 160 m2 hebben wij een sterke, nieuwe betonvloer gestort en gevlinderd. Na het drogingsproces van zo’n zeven weken, zijn wij de vloer gaan afwerken. De betonvloer is allereerst geschuurd met korrel 150. Voor het polijsten van de vloer is korrel 300, 400 en 800 gebruikt. Tijdens het polijsten is de vloer geïmpregneerd met lithium silicaat, waardoor de betonvloer vuil- en waterafstotend wordt. Voor een hoogglanzend eindresultaat is de vloer nog eenmaal gepolijst met korrel 1500.

Nieuwe betonvloer Walibi

Nieuwe betonvloer?

Bent u ook van plan een nieuwe betonvloer te laten storten? Of liever uw oude vloer opknappen? Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan. Ook kunt u tijdens kantooruren bellen naar 026-3217336 voor meer informatie over al onze andere vloeroplossingen.

Renovatie betonvloer Sligro Maastricht

Goten we bij de Sligro in Helmond pas geleden nog een nieuwe epoxy gietvloer, voor de Sligro in Maastricht is gekozen voor een vloerrenovatie. De bestaande betonvloer is geschuurd, geïmpregneerd en opgepoetst. Hierdoor is de vloer nu zelf ook gemakkelijk te onderhouden.

Schuren en polijsten met korrel 150 en 300

Voorafgaand aan deze renovatie is de vloer eerst uitgebreid schoongemaakt. Daarna is de betonvloer grof geschuurd met korrel 150, en nadien is een fijnere korrel, korrel 300, gebruikt om de vloer te polijsten. Door middel van het uitvoerig schuren en polijsten kunnen we beschadigde en verkeerd afgewerkte betonvloeren op een vakkundige manier zo goed mogelijk herstellen.

Vuil- en waterafstotend

Na het schuren en polijsten hebben we de betonvloer geïmpregneerd met lithium silicaat. Hierdoor zal het beton nu minder snel vuil aantrekken. Ook is de betonvloer door het impregneren waterafstotend en gemakkelijk te onderhouden. Door te poetsen met diamant pads onder de schrobmachine en een schoonmaakmiddel met polymeerglans, krijgt de vloer een glanzend, glad oppervlak en ziet ze er weer uit als nieuw.

Renovatie betonvloer Sligro Maastricht

Betonvloer laten herstellen?

Beschikt u ook over een betonvloer die toe is aan renovatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan voor het schuren en impregneren van uw vloer. U kunt ook bellen naar 026-3217336 voor meer informatie over onze andere hoogwaardige vloeroplossingen.

Op de Material Xperience 2018 beurs met ons nieuwe product: Econcrete

Ook dit jaar zijn wij weer van de partij op de spraakmakende beurs Material Xperience 2018. Op 13, 14 en 15 maart kunt u ons vinden bij de sector Interieur op stand i6. Hier staan wij met ons uitgebreide assortiment aan vloeren. Bij deze gelegenheid introduceren wij ook ons nieuwste product: Econcrete.

BBS Econcrete

Econcrete

Duurzaamheid is anno 2018 en de (nabije) toekomst niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Uiteraard geldt dit ook voor betonvloeren. De volgende stap in de ontwikkeling van nieuwe, duurzame betonvloeren is Econcrete. De basis bestaat uit parelglas afval. Dit materiaal verdwijnt momenteel nog rechtstreeks in de verbrandingsoven. Door de toevoeging van een speciale vloeistof op natuurbasis wordt het eindproduct waterafstotend zonder dat er een toplaag aangebracht hoeft te worden.

Alternatief voor beton ciré

Als industrieel afvalproduct is Econcrete een ecologisch verantwoord alternatief voor bijvoorbeeld beton ciré. Tevens kan het aangebracht worden op praktisch alle ondergronden en in ieder formaat. Door de duurzaamheid, flexibiliteit en waterdichtheid is Econcrete uitermate geschikt voor keukens en badkamers. Ook kan het in alle andere ruimtes in een pand aangebracht worden. Dit duurzame beton kan geheel aangepast worden aan uw smaak. Het heeft van nature een glanzend oppervlak en is beschikbaar in diverse kleuren.

Meer weten over Econcrete?

Op 13, 14 en 15 maart zijn wij aanwezig op Material Xperience 2018. Hier kunt u persoonlijk kennis maken met onze experts die u meer kunnen vertellen over Econcrete. Verder is ons assortiment te bekijken in onze mini-showroom en kunt u professioneel advies inwinnen over o.a. microcement-, gietvloeren en vloercoatings. Wij heten u van harte welkom op onze stand i6 bij de sector Interieur.

Grote betonvloerrenovatie in Malden

Een oude, stoffige  betonvloer met een oppervlakte van bijna 2.000 m2 was nodig aan renovatie toe. In opdracht van Lantech BV hebben wij de bedrijfsvloer in een oude fabriekshal in Malden eens flink onder handen genomen.

Curing compound verwijderen

Allereerst is de betonvloer ontdaan van lijmresten. Daarna hebben we  de vloer gestript door de curing compound te verwijderen. Curing compound is een chemisch product dat het uitharden van net gestort beton moet voorkomen. De vloer is schoongemaakt, ontvet, staalpunten zijn uit de betonvloer geslepen, en na al dit voorbereidende werk konden we beginnen met het schuren en polijsten van de vloer.

Lijmresten verwijderen Vloerrenovatie in Malden

Nat schuren en polijsten

De betonvloer is nat geschuurd met korrel 50 en nadien nogmaals met korrel 120. Lithium silicaat is in de vloer geboend om te zorgen dat het cement in de vloer gaat kristalliseren. Hierdoor ontstaat een harde toplaag. Vervolgens is de vloer nat gepolijst met korrel 200, korrel 400 en korrel 800. Om een optimale hoogglans te creëren is als laatste stap in het schuur- en polijstproces de vloer droog gepolijst met korrel 1500. De combinatie van lithium silicaat en het polijsten maakt de betonvloer waterafstotend. Aansluitend is de vloer in de polymeerwas gezet.

Betonvloerrenovatie in Malden

Aantrekkelijke prijs

De oude, stoffige betonvloer is omgetoverd tot een mooie, stofdichte vloer die geen vuil meer opneemt. Door de vloer uitvoerig te polijsten is de lichtopbrengst in de fabriekshal vele malen verbeterd. Polijsten is prijstechnisch erg aantrekkelijk. Het is even duur als een nieuwe coatingvloer, maar het voordeel van polijsten is dat je je eigen, oude vloer behoudt. Als je de betonvloer goed onderhoudt, gaat ze een levenlang mee. Coatingvloeren slijten op den duur, betonvloeren met lithium silicaat blijven zelfs na jarenlang intensief gebruik mooi.

Uw betonvloer renoveren?

Vraag vrijblijvend een offerte aan, of bel 026-3217336 voor meer informatie.

Vochtdoorlatende epoxy coatingvloer in Amsterdam

In Amsterdam hebben wij voor de firma NewKantoor een zandcement dekvloer van ruim 3.000 m2 onder handen genomen. De vloer is voorzien van een nieuwe epoxy coating.

Gipsgebonden egaline

Voordat de epoxy coating aangebracht kan worden, wordt eerst de oude vloer hersteld. Loszittende delen van de zandcement dekvloer zijn verwijderd. Ook worden gaten en oneffenheden gedicht. Voor een optimale hechting tussen de oude zandcement dekvloer en de nieuwe epoxy coatingvloer, is de oude vloer eerst voorzien van een primer. Daarna is de vloer geëgaliseerd met speciale gipsgebonden egaline.

Geen vochtige vloer

De egalinelaag wordt geschuurd om een nog betere hechting te creëren. Na het stofzuigen van de vloer, is de nieuwe epoxy coatingvloer aangebracht. Voor deze industrievloer is gekozen voor twee lagen damp-open en watergedragen epoxy coating. Het damp-openkarakter maakt de vloer vochtdoorlatend. Hierdoor kan vocht zich niet ophopen onder de vloer.

Eigenschappen epoxy coatingvloer

Naast het vochtdoorlatende karakter heeft de epoxy coatingvloer nog meer voordelen:

  • De vloer is volledig naadloos, waardoor bacteriën, vuil en stof geen kans krijgen om zich op te hopen tussen de vloerdelen;
  • Makkelijk in onderhoud, alleen dweilen is al voldoende;
  • De vloer is krasvrij en bestand tegen zware belasting;
  • De epoxy coating kan op praktisch alle ondervloeren worden aangebracht;
  • De vloer is in alle RAL-kleuren leverbaar;
  • Prijstechnisch is een epoxy coatingvloer erg aantrekkelijk.

Interesse?

Heeft u ook interesse in een (industriële) epoxy coatingvloer? Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan, of bel tijdens kantooruren naar 026-3217336. Onze vloerspecialisten geven u graag vakkundig advies voor een vloer op maat.

Epoxy gietvloer Sligro Helmond bestand tegen zeer zware belasting

Bij de Sligro in Helmond hebben we ruim 1.000 m2 industrievloer gerenoveerd. Na de renovatie is over de gietasfaltondervloer een nieuwe epoxy gietvloer gegoten.

Drieënhalve ton epoxy troffel

Voor de nieuwe epoxy gietvloer daadwerkelijk gegoten kan worden, zijn eerst de oude vloerdelen verwijderd. De gaten die door het sloopwerk ontstaan, worden gedicht met zogeheten epoxy troffel. Voor een oppervlak van ongeveer 1.000 m2 is ruim drieënhalve ton epoxy troffel nodig. Over de gerenoveerde gietasfaltvloer is een watergedragen epoxy primer aangebracht. Dit zorgt voor een goede hechting tussen de oude vloer en de nieuw te storten epoxy gietvloer. Als laatste voorbereidingsstap is de gietasfaltvloer twee keer geschrapt. Hiermee worden alle oneffenheden in de ondervloer gedicht.

Sterke winkelvloer

Omdat het een winkelvloer betreft is er specifiek gekozen voor een epoxy gietvloer. Belangrijke eigenschap van deze vloer is dat ze bestand is tegen zeer grote (mechanische) belasting. Ook is de vloer krasbestendig en scheuroverbruggend.

Trekproeven

Om er zeker van te zijn dat de industrievloer bij Sligro Helmond sterk genoeg is, hebben onze experts verschillende testen uitgevoerd om de belasting van de vloer te controleren. Met zogeheten trekproeven, een methode waarbij twee haken op de vloer worden geplaatst waar hard aan wordt getrokken, kregen we de volgende resultaten: de gietasfaltondervloer was tweeënhalf keer sterker dan nodig. De hechtsterkte op de troffelvloer was zelfs tien keer sterker.

Epoxy gietvloer Sligro Helmond

Interesse?

Zelf ook interesse in zo’n sterke epoxy gietvloer? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers via telefoonnummer 026-3217336. of kijk hier voor meer informatie.

Kantine en bedrijfspand opgeknapt met PU gietvloer en epoxycoating

PU Gietvloer in de kantine

Om de kantinevloer van Agin Vastgoed in Rotterdam een nieuwe look te geven, hebben we de oude tegelvloer en marmeren vloer eerst geschuurd en voorzien van een schraplaag.

Voor kantines en andere industrie vloeren is het van belang dat deze krasvrij en geschikt voor zware belasting zijn. De PU D70 gietvloer die we hier gebruikt hebben bezit deze eigenschappen en kan rechtstreeks gestort worden. Zo krijgt deze kantine een mooie vloer voor een kleine investering.

Tijd voor de bedrijfshal

De oude vloeren van de bedrijfshal hebben we ontvet en geschuurd. Daarna hebben we de vloer voorzien van twee lagen matte, watergedragen epoxycoating. Deze coating zorgt voor een goede hechting bij oude vloeren.

Met dit mooie eindresultaat kan er weer fijn gewerkt en gegeten worden.

.Kantine en bedrijfspand opgeknapt met PU gietvloer en epoxycoating

Wilt u een PU gietvloer en/of epoxycoating laten aanbrengen?

Dan kunt u hiervoor meer informatie vinden op onze website. Ook staan onze specialisten u graag telefonisch te woord, zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via tel. 026-3217336.

Upgrade van oude vloerbedekking naar nieuwe epoxy coating

Voor een bedrijf in Duiven hebben we een epoxy coating aangebracht voor een mooi industrieel uiterlijk en een levendig effect.

Voorbereiding van de vloer

Voordat we de coating konden aanbrengen, hebben we de oude vloerbedekking verwijderd, inclusief de lijmresten. Voor een goede vloerafwerking zijn onze experts bezig geweest met het primeren en egaliseren met gips gebonden egaline. Alle kleine oneffenheden worden hierdoor mooi weggewerkt en de vloer voorbereid op de behandeling met de coating.

Aanbrengen van de epoxy coating

Na het opschuren van de egaline zijn we begonnen met het aanbrengen van de epoxy coating. Deze keer hebben we gekozen voor twee lagen watergedragen epoxy coating. Deze coating is uitermate geschikt voor industrie en oplosmiddelvrij, waardoor er geen vervelende geuren ontstaan en mensen met allergieën ondervinden hiervan geen last.

Door het damp-open karakter van de coating is de hechting met de vloer uitstekend en kan overtollig vocht makkelijk afgegeven worden aan de buitenlucht. Zo heeft u geen last van vochtophoping onder de vloer.

Hierdoor krijgt deze vloer een prachtig eindresultaat voor een kleine investering.

Upgrade naar Epoxy coating

Flake vloer gietvloer Duiven

Flake vloer aangebracht in loods Duiven

Bij een loods in Duiven waar een culinaire bedrijf zich gaat vestigen, hebben wij 100 m2 flake vloer aangebracht.

Flake vloer

Een flake vloer is een gietvloer die is ingestrooid met een speciaal mengsel van ‘vlokken’, ook wel flakes genoemd. Hier is gekozen voor chique zwarte vloer met lichtgekleurde vlokken. Deze vloer is, net zoals een normale gietvloer, erg onderhoudsvriendelijk. Door het naadloze karakter van de vloer krijgen vuil en stof geen kans om zich op te hopen. De vloer is makkelijk schoon te maken en te houden, daarom zijn deze vloeren ook zeer geschikt voor gebruik in de horeca en andere bedrijven waar hygiëne hoog op de prioriteitenlijst staat

Flake vloer gietvloer Duiven  Flake vloer gietvloer Duiven

Heeft u zelf ook interesse in een gietvloer ingestrooid met vlokken? Of wellicht gaat uw voorkeur meer uit naar een effen kleurige gietvloer? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onze website. Ook zijn wij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op tel. 026-3217336.

Epoxy gietvloer met betonlook voor de Sligro

Bij de Sligro hebben we een oude gietvloer voorzien van een nieuwe epoxy gietvloer met beton look.
Eerst is het van belang dat we de oude vloer ontvetten, schuren en ervoor zorgen dat de losse vloerdelen verwijderd worden.

Epoxy gietvloer met betonlook voor de Sligro Epoxy gietvloer met betonlook voor de Sligro Epoxy gietvloer met betonlook voor de Sligro

Nadat alle reparaties waren gedaan, kon de epoxy gietvloer worden gegoten en met de hand worden ingespaand.
Zo krijgt de vloer een natuurlijke en rustieke uitstraling.

Betonlook Epoxyvloer eindresultaat Epoxy gietvloer met betonlook voor de Sligro

Interesse?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van betonlook vloeren in uw huis of bedrijfspand of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen?
Neem dan gerust contact met ons op.