Betonreparatie in Nieuwegein

Beschadigd beton moet natuurlijk zo snel mogelijk worden gerepareerd. Echter is de zichtbare schade vaak niet gelijk aan de daadwerkelijke schade. Het opsporen van de oorzaak, het saneren van beton en het correct uitvoeren van de reparatie zorgen samen dan ook voor het beste resultaat.

Voor een aannemer mochten wij in Nieuwegein een dergelijk project uitvoeren waarbij beton moest worden gerepareerd.

Betonreparatie in Nieuwegein

Aan de Kloosterdrift in Nieuwegein was een stuk beton aan reparatie toe. Van een aannemer kregen wij de opdracht om deze reparatie uit te voeren. Het reparatieproces verliep in meerdere stappen en wij verzorgden het hele traject van analyse tot aan eindresultaat.

Stap 1: Afkloppen van het beton

Om beton te repareren is het belangrijk om eerst zo nauwkeurig mogelijk de schade vast te stellen. Een techniek om dit te doen is het afkloppen van beton. Beton afkloppen is een akoestische techniek waarbij verborgen schades worden opgespoord en de schade goed in kaart wordt gebracht. Onze vakmensen zijn hierin gespecialiseerd en voeren het afkloppen nauwkeurig uit.

Stap 2: Voorbereiding – saneren van het beton en plaatsen van beton stempels

Als de schade bekend is wordt het tijd om het beton te saneren. Dit gebeurt met grote nauwkeurigheid, want alleen de slechte en beschadigde plekken in het beton moeten worden gesaneerd. Het beton dat nog goed is blijft zitten en wordt gebruikt in de reparatie.
Bijna altijd wordt beton gebruikt in dragende constructies. Wanneer beton beschadigd is, wordt gerenoveerd of wordt gerepareerd, bestaat de kans dat het dragende vermogen afneemt. Om de veiligheid te waarborgen worden daarom eerst stempels geplaatst die een variabele lengte hebben. Hiermee garanderen we de draagkracht van het beton tijdens de werkzaamheden.

Stap 3: Ontroesten en Primeren van de wapening

Het beton is gewapend, wat betekent dat een speciaal wapeningsstaal is aangebracht in het beton. Het beton neemt in deze constructie de drukkrachten voor zijn rekening, het wapeningsstaal de trekkrachten.

Door vochtschade, een vochtige omgeving, of carbonatatie en vochtindringing kan de wapening van beton gaan roesten. Dit wordt ook wel betonrot genoemd en kan veel schade aanrichten bij het beton. Door het roesten zet het wapeningsstaal uit en kan het beton barsten.
Onze vakspecialisten ontroesten de wapening en primeren deze met een PCC primer waardoor deze weer van topkwaliteit is en geen schade meer aan kan richten bij het beton.

Stap 4: Primeren van het beton

Afhankelijk van de gekozen reparatiemethode wordt een primer aangebracht of wordt het beton ‘benat’. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking van de ondergrond wordt opgeheven en het nieuwe beton goed hecht aan het oppervlak.

Stap 5: Repareren van het beton

Nu de juiste voorbereidingen zijn getroffen, het beschadigde beton is verwijderd en de primer is aangebracht op de ondergrond wordt het tijd om het nieuwe beton aan te brengen. Een vakwerk omdat er nauwkeurig gewerkt moet worden. Gelukkig geen probleem voor onze vakspecialisten en na de reparatie ziet de constructie er weer als vanouds uit.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor betonreparatie of betonrenovatie? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.
Door de jaren heen hebben we in talloze projecten ervaring op mogen doen met betonreparatie en betonrenovatie. Met meer dan 15 jaar ervaring kunnen we ook uw project tot een goed einde brengen.

Heeft u beton of een betonconstructie die gerepareerd of gerenoveerd moet worden en bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. We brengen uw beton graag weer in topconditie.

Coating systeem voor 6 galerijen in Amsterdam

Grootschalige bescherming van beton? Geen probleem voor Best Betonrenovatie. Zo mochten wij voor een aannemer in Amsterdam aan de slag met het aanbrengen van een coatingsysteem op maar liefst 6 galerijen.

Galerijreparatie en galerijrenovatie Vlaardingenlaan

In Amsterdam waren 6 galerijen die in de loop der jaren aardig wat te verduren hebben gekregen. Van een aannemer kregen wij de opdracht om de galerijen te coaten om deze weer van topkwaliteit te maken.

De galerijen hebben we in meerdere stappen voorbereid en voorzien van enkele nieuwe elementen:

Stap 1: De betonvloer stof arm schuren met speciale diamantschuurmachines

Om het beton in de galerijen geschikt te maken voor een behandeling moeten deze eerst worden geschuurd. Door slijtage en invloeden van buitenaf zijn slechte plekken, oneffenheden en andere beschadigingen ontstaan die doormiddel van speciale schuurmachines worden weggehaald. De schuurmachines maken gebruik van diamant pads waarmee een uitstekende ondergrond wordt verkregen.
Uiteraard wordt de galerij stof arm geschuurd, wat betekent dat er tijdens de schuurwerkzaamheden niet of nauwelijks stof vrijkomt. Om dit te doen werken we uitsluitend met hoogwaardige machines, die voldoen aan de strenge eisen van onderzoeksorganisatie TNO en als een van de weinige zijn gekeurd op stofklasse H.

Stap 2: Aanbrengen van de schraplaag op het beton

Uiteindelijk worden de galerijen voorzien van een anti-slip coatingsysteem. Voordat het zover is wordt echter eerst een epoxy schraplaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer geëgaliseerd wordt en vloeistofdicht wordt gemaakt.

Stap 3: Aanbrengen van het anti-slip coatingsysteem

Nadat de schraplaag is aangebracht is het tijd om het anti-slip coatingsysteem aan te brengen. Niet alleen zorgt dit coatingsysteem voor een veilige anti-slipvloer, het is ook nog eens een duurzame en mooie afwerking voor de betongalerij die jarenlang mee gaat.

Stap 4: Details en afwerking: plinten & schrobranden

Een goede vloer wordt een perfecte vloer door de juiste details. In dit geval betekent dit dat de galerijen worden voorzien van plinten en schrobranden. De plinten zorgen voor een stijlvolle afwerking en de schrobranden zorgen ervoor dat er niet zomaar voorwerpen of vloeistoffen van de galerij af kunnen vallen

Op zoek naar een betrouwbare partner voor galerijreparatie of galerijrenovatie? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.

De galerijen mochten we renoveren namens aannemer Bakker. De staat waarin de galerijen verkeerde was een kleine uitdaging, maar geen probleem voor onze vakspecialisten, uitgerust met hoogwaardige materialen en machines.

Inmiddels hebben we al meer dan 15 jaar ervaring op mogen doen in projecten van diverse grootte. Niet alleen met het renoveren van galerijen, maar ook met bedrijfsvloeren, wanden, plafonds en al het andere dat met beton te maken heeft.

Niet alleen komen wij in actie wanneer een galerij aan reparatie toe is. We worden ook ingeschakeld voor het aanbrengen van details en extra voorzieningen, zoals plinten, schrobranden en bruggen of kitvoegen en brugvoegen.

Heeft u een galerij of andere betonconstructie die aan renovatie toe is? Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een offerte aan of neem contact op.

Waterdichte vloer met kristalkwarts

Stof arm schuren en een waterdichte vloer aanleggen bij een rioolgemaal? Voor een klus van een aannemersbedrijf mochten wij een vloer realiseren, met een prachtig resultaat.

Nieuwe vloer voor eindgemaal R.W.Z.I. Maarssen

Sinds 2019 wordt het rioolwater van de gemeente Maarssen niet meer gezuiverd op de rioolwaterzuivering (R.W.Z.I.) in Maarssen, maar op de R.W.Z.I. in Leidsche Rijn. In plaats van de zuiveringsinstallatie is in 2018 een rioolgemaal gebouwd dat het water naar de zuiveringsinstallatie in Utrecht pompt.

Het project wordt uitgevoerd door een aannemersbedrijf , voor wie wij de vloer mogen realiseren.

Stap 1: Stof arm schuren van het beton met diamantschuurmachines

Voordat we de nieuwe vloer kunnen realiseren moet het huidige beton worden geschuurd. Een behoorlijke klus, maar voor onze vakmensen met speciale diamantschuurmachines geen enkel probleem.

De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in de loop der jaren steeds hogere eisen gesteld aan het beperken van de hoeveelheid stof die vrijkomt bij werkzaamheden als boren, schuren, hakken, zagen en slijpen. Uiteraard geldt dit ook in onze branche, vandaar dat we werken met hoogwaardige machines die voldoen aan de strenge eisen van TNO. Een voorbeel hiervan is de industriële fijnstof- en kwartsstof-zuiger AIRBO AED 1240A, die als een van de weinige getest en goedgekeurd is op stofklasse H.

Stap 2: Primeren van de geschuurde betonvoer met een speciale epoxyprimer

Nadat de vloer geschuurd is, wordt het tijd om deze te voorzien van een primer. De primer zorgt ervoor dat de epoxy-slurry, die hierna wordt aangebracht, goed hecht op de vloer. Het verbruik van deze primer ligt op zo’n 300g/m2 en zorgt ervoor dat de zuigende werking van de vloer wordt opgeheven.

Stap 3: Aanbrengen van de epoxy slurry

De epoxy slurry vormt de basis van de nieuwe, vloeistofdichte vloer. De slurry wordt snel en vakkundig aangebracht door ons personeel, want hierna moet deze worden ingestrooid met kristalkwarts. Het verbruik van de epoxy slurry ligt op zo’n 1kg/m2.

Stap 4: Instrooien van de slurry met kristalkwarts

Om de vloer af te maken wordt deze ingestrooid met kristalkwarts. Door de kwarts in de epoxy slurry te strooien ontstaat een harde, robuuste en slijtvaste laag. Het instrooien gebeurt met de hand en er wordt zo’n 8kg/m2 gebruikt.

Stap 5: Verwijderen overtollig kwarts

Wanneer de slurry is opgedroogd kan het overtollige kwarts verwijderd worden van de vloer. Dit is belangrijk, omdat losse kwartsdeeltjes voor beschadigingen kunnen zorgen.

Stap 6: Kitvoegen aanbrengen rondom de luiken

In de vloer bevinden zich diverse, grote luiken. Deze luiken moeten goed worden afgedicht, zodat niet alleen de vloer, maar ook de overgang naar de luiken 100% waterdicht is. Om dit te realiseren brengen we speciale kitvoegen aan. De kitvoegen zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat de vloer 100% waterdicht is.

Ook een vloeistofdichte vloer? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.

De vloeistofdichte vloer mochten wij realiseren in opdracht van K. Dekker op de R.W.Z.I in Maarssen. De grote luiken in de vloer zorgden voor een speciale aanpak met kitvoegen, voor onze vakspecialisten geen probleem.

Met moderne machines, hoogwaardige grondstoffen en meer dan 15 jaar ervaring kunnen we ook van uw vloer een uitstekend resultaat maken. Of het nou gaat om een egale vloer, een vloer met oneffenheden of bijzonderheden als luiken, of een vloer die aan extreem hoge eisen moet voldoen: wij realiseren deze graag voor u.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze experts.

Rubberen vloermatten: extra hechting voor PU-gietvloer Amsterdam

In het voormalige hoofdpostkantoor in Amsterdam, aan de Nieuwezijds Voorburgwal, heeft Magna Plaza sinds kort een foodcorner geopend. Hier hebben wij een PU-gietvloer van ruim 1.100 m2 aangebracht. Deze vloer is over rubberen vloermatten gegoten.

Rubberen vloermatten voor de hechting

De foodcorner bestaat uit zo’n veertien verschillende restaurants. Hier hebben wij overal een PU-gietvloer aangebracht. De ondervloer van het pand bestaat uit een anhydrietvloer. Deze is eerst door ons geschuurd. Vervolgens is de vloer geprimerd met een epoxy primer. Daarna hebben wij rubberen vloermatten aangebracht. Over deze matten hebben wij de PU-gietvloer in betonlook gegoten. Door rubberen vloermatten aan te brengen, hebben wij de klant ook nog tien jaar garantie op de hechting tussen de PU-gietvloer en de anhydrietvloer kunnen geven.

Voor iedere vloer een oplossing

De vloermatten zorgen in dit geval voor meer hechting tussen de anhydrietvloer en PU-gietvloer. Maar zoals iedere vloer uniek is, vraagt ook iedere ondergrond om een andere aanpak. Bel daarom vandaag nog met één van onze specialisten om te kijken wat in uw situatie de beste vloeroplossing is. Wij zijn te bereiken op doordeweekse dagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336. Liever mailen? Dat kan natuurlijk ook. Vul dan het contactformulier op onze website in.

Epoxy rolcoating aanbrengen in Veenendaal

Een oude betonvloer in Veenendaal hebben wij voorzien van een epoxy rolcoating. Epoxy rolcoating wordt vaak gebruikt om over slechte vloeren aan te brengen. Het is een zeer sterk vloertype dat ook chemisch belastbaar is.

Epoxy rolcoating aanbrengen

Het plaatbewerking- en lasbedrijf in Veenendaal beschikte over een zeer slechte, oude betonvloer. Om dit probleem op te lossen hebben wij een nieuw vloersysteem over de oude vloer aangebracht. Eerst is de oude coating verwijderd door middel van stof-arm kogelstralen. Hierna hebben we een epoxy schraplaag aangebracht. Vervolgens is de vloer voorzien van een epoxy rolcoating van Romar Voss.

Voordelen van een sterke industrievloer

Een epoxy rolcoating wordt veelal toegepast in fabrieken en magazijnen. Het is een erg sterke vloer die bestand is tegen zeer zware belasting van bijvoorbeeld machines. Daarnaast zijn onze vloeren ook chemisch belastbaar. Het is echt een vloer speciaal ontwikkeld voor de industrie. Andere voordelen zijn:

  • Epoxy rolcoating is volledig naadloos. Hierdoor krijgen bacteriën, vuil en stof geen kans om zich op te hopen;
  • De vloer is zeer onderhoudsvriendelijk;
  • De vloercoating is zowel in een matte als glanzende variant aan te brengen.

Kom langs in onze showroom

Bent u op zoek naar een ijzersterke industrievloer? Dan is een epoxy rolcoating misschien wel de juiste oplossing voor u. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Ook staan onze specialisten u graag telefonisch te woord om al uw vragen te beantwoorden. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336. Daarnaast hebben wij een showroom in Duiven waar u onze vloeren kunt bekijken. Onze showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken, zodat wij uitgebreid de tijd voor u kunnen nemen. Bel voor het maken van een afspraak naar ons kantoor, of vul het contactformulier op onze website in.

Nieuwe betonvloer in oude woonboerderij Rhoon

Een oude woonboerderij uit 1600 in Rhoon is volledig verbouwd. Tijdens deze verbouwing hebben wij een nieuwe betonvloer gestort, gevlinderd, gepolijst en geïmpregneerd.

Betonvloer storten oude woonboerderij

In de oude woonboerderij is een betonvloer van ongeveer 7 cm dikte gestort. Na het storten is de vloer eerst gevlinderd. Vervolgens heeft de vloer een aantal weken moeten drogen, zodat het beton goed kan uitharden. Nadat het beton goed is uitgehard hebben wij de vloer afgewerkt. De betonvloer is geschuurd en gepolijst.

Betonvloer impregneren

Als laatste stap is de vloer geïmpregneerd met en beton impregneer. Door  het beton te impregneren is de vloer veel beter bestand tegen zware belasting. Ook wordt de vloer dan waterdicht. Het oppervlak van deze vloer is ongeveer 450 m2. Er is gekozen voor een diepe, donkere kleur.

Op zoek naar een betonvloer?

Overweegt u een betonvloer aan te schaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben vele jaren ervaring met het storten van betonvloeren. Ook voor het opknappen van uw oude betonvloer beschikken wij over de benodigde kennis en ervaring. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen zijn wij ook telefonisch te bereiken. Bel dan op doordeweekse dagen tijdens kantooruren naar: 026-3217336.

Industriële epoxy gietvloer Rotterdam

Bij een hoogwerkersverhuurbedrijf in Rotterdam hebben wij een industriële epoxy gietvloer aangebracht. Een epoxy gietvloer wordt vaak gekozen voor bedrijfspanden. Deze vloeren zijn vloeistofdicht, onderhoudsvrij en ijzersterk.

Oude magazijnvloer voorbewerken

Om de industriële epoxy gietvloer te kunnen gieten is eerst de oude magazijnvloer uitvoerig voorbewerkt. We hebben de oude egalinelaag verwijderd. Ook hebben we verschillende betonreparaties uitgevoerd. De vloer is daarna licht geëgaliseerd. Een goede voorbewerking is belangrijk om een mooi eindresultaat van de nieuwe vloer te krijgen.

Industriële epoxy gietvloer aanbrengen

Een industriële epoxy gietvloer wordt in een paar stappen aangebracht. Allereerst is de oude betonvloer geschuurd. Vervolgens hebben we een laag primer aangebracht. Hier overheen is een epoxy schraplaag gesmeerd. Pas daarna hebben we de epoxy gietvloer kunnen gieten. Er is gekozen voor een betonlook in een grijstint. Optioneel kan een epoxy gietvloer ook nog mat afgelakt worden.

Voordelen van een epoxy gietvloer

In magazijnen wordt vaak gekozen voor een epoxy gietvloer. Dit vloertype is bestand tegen zeer zware belasting. Ook is ze krasbestendig en scheuroverbruggend. Onze industriële vloeren gaan zonder problemen jarenlang mee. En ook niet onbelangrijk; het is een zeer hygiënische vloer die nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Vraag een offerte aan

Bent u enthousiast geworden over onze epoxy gietvloeren? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. U kunt ook bellen met één van onze specialisten. Zij zijn op werkdagen tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

Bestaande PU-gietvloer overlakken Amsterdam

In een appartement in Amsterdam hebben wij een bestaande PU-gietvloer overgelakt. Dit is gedaan met een gepigmenteerde PU-coating van de firma Quartzline.

Bestaande PU-gietvloer overlakken

De bestaande PU-gietvloer is eerst afgelakt met een gepigmenteerde PU-coating. Er is voor deze vloer gekozen voor een grijstint, namelijk Ral 7038. We hebben twee lagen PU-coating aangebracht. Voor een matte uitstraling is de vloer vervolgens nog afgewerkt met een matte PU-coating.

PU-gietvloer herstellen

Niet alleen voor nieuwe vloeren kunt u bij ons terecht. Wij hebben ook vele jaren ervaring met het renoveren van bestaande vloeren. Bel gerust eens naar ons kantoor en vraag naar de mogelijkheden. Er is vaak veel meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt. Wij zijn op doordeweekse dagen te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336. Ook kunt u op onze website geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Betonvloer in Geesteren herstellen met epoxy coatingvloer

Het storten van een betonvloer verloopt helaas niet altijd volgens plan. Maar gelukkig is een betonvloer meestal nog goed te herstellen. Door een te snelle droging is de bovenlaag van deze betonvloer in Geesteren los komen te zitten. Voor het beste resultaat zijn de loszittende delen eerst gefreesd. Daarna hebben wij over de bestaande betonvloer een epoxy coatingvloer aangebracht.

Betonvloer in Geesteren frezen

Om de betonvloer in Geesteren zo goed mogelijk te herstellen hebben we eerst de loszittende delen 3 mm gefreesd. Vervolgens is de vloer gerepareerd met een betonreparatiemortel. Daarna is de hele betonvloer nog een keer geschuurd.

Betonvloer herstellen met epoxy coatingvloer

Voor het mooiste resultaat is besloten om over de bestaande betonvloer een epoxy coatingvloer aan te brengen. Eerst is de vloer daarom uitgevlakt met een epoxy reparatiemortel. Ook hebben we een schraplaag gesmeerd. Hier overheen is de uiteindelijke epoxy coatingvloer van Romar Voss aangebracht. Bestaande dilataties zijn ingezaagd en vervolgens afgekit.

Betonvloerrenovatie

Is uw betonvloer ook beschadigd of verregend? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het herstellen en renoveren van allerlei soorten vloeren, waaronder betonvloeren. Wij zijn op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 026-3217336. U kunt ook op onze website het contactformulier invullen.

Verregende betonvloer herstellen in Arnhem en Amsterdam

Verregende betonvloeren…met het slechtere weer van de afgelopen tijd is het een veelvoorkomend probleem. Bij een verregende betonvloer komt de vloer tijdens de afwerkfase (het vlinderen) in contact met water. Hierdoor raakt de verhouding tussen water en cement verstoord. Het beton kan dan niet goed uitharden, waardoor de vloer beschadigt. Momenteel zijn wij druk bezig met een verregende betonvloer herstellen in Arnhem en ook één in Amsterdam.

Hoe kun je een verregende betonvloer herstellen?

Je kunt een verregende betonvloer herstellen door de vloer een aantal keer flink te schuren. Zoals op het filmpje hierboven te zien is wordt een flink stuk van de toplaag afgeschuurd. Zo verwijder je de zwakke laag en kom je uiteindelijk bij de harde, gezonde toplaag van de betonvloer terecht.

Verregende betonvloer Arnhem en Amsterdam

De verregende betonvloer in Arnhem (foto links) is ongeveer 2.000 m2 groot. De betonvloer is in één stap geschuurd met een diamant schijf met korrel 30-40. Daarna is de betonvloer geïmpregneerd met een betonversteviger. De combinatie van het schuren van de vloer en aanbrengen van Lithium Silicaat maakt de betonvloer waterafstotend. Ook in Amsterdam (foto rechts) zijn we een verregende betonvloer aan het herstellen. Deze vloer bevindt zicht onder een viaduct van de A10. Net als in Arnhem wordt ook deze betonvloer uitvoerig geschuurd en aansluitend geïmpregneerd.

Wij herstellen uw verregende betonvloer

Een verregende betonvloer is in veel gevallen nog goed te herstellen. Schakel daarom onze hulp in als uw betonvloer aan een grondige renovatie toe is. Dit kan via het contactformulier op onze website. Voor al uw vragen zijn wij ook telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

026-3217336