Net als andere constructie-elementen is ook beton onderhevig aan vocht, vuil, temperatuurverschillen en andere problemen. Het impregneren van beton en metselwerk kan dan uitkomst bieden. Door beton en metselwerk te impregneren worden de poriën van het beton gevuld en zal het beton minder vocht en vuil opnemen.

Last van vochtdoorslag of optrekkend vocht? Beton dat snel vuil wordt? De levensduur van uw beton vergroten? Wat het doel ook is, impregneren of hydrofoberen van beton en metselwerk kan uitkomst bieden.

Voordelen beton en metselwerk impregneren

Twijfelt u over de voordelen van het impregneren van metselwerk en/of beton? We zetten ze graag voor u op een rij:

  • Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is een economisch alternatief. De impregneervloeistof is relatief goedkoop ten opzichte van andere producten en de investering haalt u er eenvoudig uit doordat het beton langer in een betere conditie blijft.
  • Door het impregneren blijft uw beton langer mooi. Omdat de poriën van het beton of metselwerk worden gevuld kan er minder vuil en vocht indringen.
  • U voorkomt problemen met vocht. Zaken als optrekkend vocht, vochtdoorslag bij gevels of andere vochtproblemen kunnen voorkomen worden wanneer beton en metselwerk worden geïmpregneerd.

Wilt u ook gebruik maken van de voordelen van hydrofoberen of impregneren? Neem dan contact op met een van onze vakspecialisten. We helpen u graag op weg met een professioneel reparatieadvies of een vrijblijvende offerte.

Welke betonconstructies en welke soorten metselwerk kunt u laten impregneren?

Beton en metselwerk worden in bijna ieder gebouw toegepast op plekken waar de belasting groot is. Dit kan een vloer zijn of een plafond, maar ook een gevel of een wand. Daarom wordt impregneren/hydrofoberen ook op verschillende soorten beton en metselwerk toegepast:

Praktisch ieder soort beton kan door ons worden geïmpregneerd waardoor een naadloos, vloeistofvast en uiterst duurzaam eindproduct wordt verkregen.

Beton of metselwerk zelf impregneren of uitbesteden?

Impregneren van metselwerk en beton vereist de juiste kennis, grondstoffen en machines. Hoewel het impregneren zelf nog wel onder de knie te krijgen is, gaat er een heel proces aan vooraf:

  • De analyse van het beton en het opstellen van een reparatie- of impregneerplan, waarbij ook de oorzaak van een eventueel probleem wordt vastgesteld.
  • Naar wens kunnen wij ervoor zorgen dat het impregneren niet alleen functioneel het beton verbetert, maar kunnen we uw beton en metselwerk ook een kleurverdiepend effect geven.
  • De keuze voor het juiste impregneermiddel. Zo werken wij niet alleen met standaard impregneermiddelen met natrium, kalium en lithium, maar hebben we ook beter presterende impregneermiddelen wanneer er hogere eisen aan het resultaat worden gesteld.
  • De vakkundige uitvoering van het impregneren.
  • Eventuele vervolgbehandelingen of nazorg.

Door de jaren heen hebben we bij tientallen klanten onze ervaring toe kunnen passen en al vele beton- en metselconstructies kunnen beschermen door deze te impregneren. Hierdoor kunnen we ook in uw unieke situatie de duurzaamheid en kwaliteit van het beton vergroten. Besteedt u impregneerwerkzaamheden en -projecten uit aan Best Building Service B.V., dan bent u verzekerd van een goed resultaat.

Wilt u beton of metselwerk vakkundig, snel en betaalbaar laten impregneren? Neem dan contact op met één van onze mensen voor een vrijblijvende offerte. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor meer informatie of advies.

Neem contact op