Het injecteren van beton kan zowel voor constructieve doeleinden als voor decoratieve doeleinden dienen en in de praktijk worden beide varianten door ons uitgevoerd. Afhankelijk van de exacte situatie of het probleem stellen we een herstelplan op. Hierin kiezen we de juiste injectievloeistof en de juiste methode om de vloeistof te injecteren. Of het nou gaat om het waterdicht maken van een kelder, het repareren van scheuren in beton of het voorkomen van verzakking, voor al deze problemen kunt u bij ons terecht.

Wat is betoninjectie?

Hoewel beton een oersterk product is, wil dat niet zeggen dat het niet kan beschadigen, slijten of af en toe onderhoud nodig heeft. Vanwege verschillende oorzaken kunnen diverse problemen optreden bij beton. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het ontstaan van scheuren door constructiefouten of temperatuurwisselingen;
  • Betonrot, een veelgebruikt woord voor problemen die ontstaan bij de verroesting van de wapening van beton;
  • Lekkage wanneer een betonnen vloer, muur of plafond niet helemaal waterdicht is;
  • Optrekkend vocht of vochtdoorslag door porositeit of het ontbreken van een goede waterkering;
  • Overige holle ruimtes in beton die gevuld moeten worden.

Betoninjectie kan in de meeste gevallen de bovenstaande problemen verhelpen. Afhankelijk van het probleem en de staat van het beton zal de betoninjectie worden uitgevoerd onder hoge- of lage druk.

Ook de keuze voor een bepaalde injectievloeistof kan verschillen. Veelgebruikte vloeistoffen zijn bijvoorbeeld siliconen of diverse siliconenharsen. Andere stoffen waar u aan kunt denken zijn epoxyharsen of speciale gels die het beton afdichten en snel drogen.

Constructief injecteren van beton

Een van de redenen dat beton wordt geïnjecteerd is omdat het beton constructieve defecten vertoont. Hierbij kunt u denken aan zaken als verzakking, betonrot en andere kwetsbaarheden die constructieve problemen op kunnen leveren.

Bij het constructief injecteren van beton wordt het beton eerst door onze vakspecialisten geanalyseerd. Vervolgens wordt de juiste injectiemethode en vloeistof gekozen. Tot slot gaan we over tot de daadwerkelijke injectie van het beton. Het resultaat is dat uw vloer, wand of plafond weer zijn originele structurele eigenschappen heeft en soms zelfs sterker is dan het origineel.

Afdichtend injecteren van beton

De tweede categorie is het afdichten van beton. Beton is van nature niet honderd procent waterdicht en kan last hebben van optrekkend vocht of vochtdoorslag. Dit kan vervolgens weer problemen opleveren als vochtplekken in vloeren of plafonds.

Een andere wens is vaak het afdichten van een kelder of het waterdicht maken van bouwputten. Ook het verhelpen en repareren van scheuren in beton, die kunnen ontstaan door temperatuurwisselingen of constructiefouten, is één van de toepassingen van betoninjectie.

Betoninjectie? Wees er op tijd bij

Net als bij een sterretje in een autoruit geldt ook voor schade aan beton dat u veel ellende voorkomt als u snel tot reparatie overgaat. Door betoninjectie voorkomt u vochtschade aan vloeren, plafonds en wanden, of voorkomt u dat scheuren groter worden.

Naast de bovenstaande voorbeelden voorkomt u dat lekkages vaker optreden, gaat u betonrot tegen en houdt u uw beton in een zo goed mogelijke conditie.

Betoninjectie laten uitvoeren door Best Building Service B.V.

Wilt u uw beton laten injecteren? Heeft u een probleem met uw beton en denkt u dat betoninjectie hier misschien een oplossing voor kan bieden? Wat uw vraagstuk ook is, bij Best Building Service B.V. helpen we u graag met:

  • Een vrijblijvende offerte en een professioneel reparatieadvies.
  • Kwalitatief hoogstaand werk dat wordt uitgevoerd door echte vakspecialisten die werken met moderne machines, hoogstaande materialen en een degelijk herstelplan waarbij eerst de oorzaak wordt vastgesteld.
  • Een spoedreparatieservice die 24/7 bereikbaar is, wanneer uw probleem zo snel mogelijk verholpen moet worden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betoninjectie, of heeft u een vraag over één van onze diensten? Neem nu contact op met één van onze mensen. We helpen u graag verder.

Neem contact op