Heeft u last van vochtproblemen en wilt u uw muren injecteren of een vochtscherm aanbrengen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het injecteren van muren tegen optrekkend vocht en het aanbrengen van een vochtscherm zijn slechts twee oplossingen om vocht tegen te gaan in uw kelder of elders in huis. Het is belangrijk om vochtproblemen snel en bij de bron aan te pakken, zodat de schade zo veel mogelijk beperkt blijft.

Schade door optrekkend vocht

Optrekkend vocht zorgt vaak voor vervelende schade.

  • Zo kan optrekkend vocht de muurafwerking aantasten. Verf of behang kan daardoor losraken van de muur. Ook schimmel- en vochtplekken zijn een duidelijke indicatie van vochtproblemen;
  • Vocht zorgt voor een muffe geur in huis. Slechte ventilatie en de aanwezigheid van schimmels kunnen zorgen voor irritaties aan de luchtwegen;
  • Als u optrekkend vocht niet behandelt kan dit onherstelbare schade veroorzaken. Muren worden broos en bij vriezend weer kan vocht gaan uitzetten waardoor bakstenen soms barsten.

Muren injecteren met Kiesol

Muren hebben een capillaire werking. Dit houdt in dat vloeistof, tegen de werking van de zwaartekracht in, opstijgt. Het optrekkende vocht kunt u tegengaan door de muren te injecteren. Hiervoor gebruiken wij een speciaal injecteermiddel, Kiesol van Remmers BV. Kiesol werkt als een injectievloeistof die de capillaire werking van de muur tegenhoudt. Hierdoor wordt er als het ware een stop aangebracht zodat vocht niet verder kan opkruipen. Via boorgaten wordt de vloeistof in de muur gespoten. Vervolgens worden de boorgaten gevuld en afgedicht. Bij extreem hoge vochtgehaltes kan het nodig zijn om de muur eerst te drogen, voordat er begonnen wordt met injecteren. Indien u in uw kelder last heeft van optrekkend vocht, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Door de keldermuren op tijd te injecteren krijgt vocht geen kans om de woonkamer en keuken boven de kelder te bereiken.

© Remmers BV

De voordelen van Kiesol

Kiesol heeft van nature een aantal voordelige eigenschappen:

  • Kiesol kan op praktisch iedere minerale ondergrond worden aangebracht;
  • Het is een waterig systeem en daardoor zeer milieuvriendelijk;
  • De kiezelvorming zorgt ervoor dat de capillaire werking van de muur stopt;
  • De poriën worden niet geheel afgedicht waardoor het systeem dampopen blijft;
  • De goede hechting van de verschillende componenten onderling geeft extra zekerheid, ook in extreem natte situaties.

Uw kelder beschermen met een vochtscherm

Om de kans op vochtproblemen aanzienlijk te verkleinen is het dus belangrijk om een goede kelderafdichting te verzorgen. Niet alleen het injecteren van muren is belangrijk. Ook de vloer dient goed beschermd te worden tegen vocht. Vochtschermen worden toegepast om water, dat verspreid over een groter oppervlak doordringt, tegen te houden. Door het aanbrengen van een vochtscherm wordt het oppervlak van de keldervloer dus afgedicht. Een vochtscherm wordt opgebouwd uit meerdere lagen. Het minimum aantal lagen bedraagt twee. Afhankelijk van het gewenste resultaat en de mate van uw vochtproblemen kan dit uitgebreid worden tot vijf lagen. Bij twee tot drie lagen is het vochtscherm waterdicht maar dampdoorlatend. Wanneer je nog meer lagen aanbrengt zal het vochtscherm helemaal damp- en waterdicht worden, en dus niet meer ademen.

Laat uw muren injecteren of een vochtscherm aanbrengen door Best Building Service B.V.

Definitief afrekenen met vochtproblemen vraagt om de juiste diagnose en een professionele aanpak. Het is daarom raadzaam om hiervoor een vakman in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een kwalitatieve oplossing die ook op de lange termijn uw vochtproblemen verhelpt. Wij hebben meer dan vijftien jaar ervaring met talloze renovatie- en reparatieprojecten in allerlei verschillende branches. Van de particuliere sector, supermarkten en horeca tot aan grote bedrijfsmatige productielocaties, industriehallen en winkelcentra.

Wilt u uw muren injecteren of een vochtscherm aanbrengen? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op doordeweekse dagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336. Ook vraagt u op onze website gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact op