Natuursteen renovatie

Om uw natuurstenen vloer weer in oude staat terug te brengen, bent u bij ons aan het juiste adres. Door jarenlange expertise op het gebied van natuursteen renovatie en het gebruik van de beste apparatuur kunt u van ons de beste kwaliteit verwachten. Natuursteen vloeren zijn op verschillende manieren te behandelen. Na de wensen van de klant in kaart te hebben gebracht wordt er een plan op maat opgesteld om het gewenste resultaat te bereiken.

Renoveren

Schuren / opheffen hoogteverschillen natuursteen vloer
Door langdurig en intensief gebruik van natuursteen vloeren kunnen na verloop van tijd hoogteverschillen ontstaan in het vloeroppervlak. Deze verschillen in hoogte kunnen worden opgeheven door de vloer grof te schuren met diamant. Na intensief slijpen wordt de vloer in conditie gebracht d.m.v. van zoeten of polijsten.

Polijsten
Bij polijsten wordt de vloer op hoge toeren geschuurd met zeer fijne diamantschijven. Dit resulteert in een hoogglans vloeroppervlak. Afhankelijk van de staat waarin de vloer verkeert, en het gewenste resultaat, wordt de werkwijze bepaald.

Zoeten
Doormiddel van het slijpen met fijne diamantschijven worden onregelmatigheden en krassen verwijderd. De steen krijgt met deze behandeling een zijdeglans, anders dan de hoogglans die met polijsten wordt bereikt.

Kristalliseren
Het proces van kristalliseren is alleen van toepassing op vloeren met een kalkhoudende toplaag zoals marmer, terrazzo of composiet. Hierbij wordt een optimale glansgraad behaald, ook wel het wetlook effect genoemd. Bij kristalliseren wordt de toplaag van de vloer chemisch dichtgemaakt. Door het gebruik van magnesium fluorsilicaat wordt het calciumcarbonaat in het oppervlak omgezet in calcium en magnesiumfluoride. Hierdoor wordt de toplaag van de steen harder en krijgt deze een spectaculaire hoogglans.

Verwijderen van lijmlagen en cementsluier

Ook voor het verwijderen van lijm- , verf- en cementresten bent u bij ons aan het juiste adres. Hierbij maken wij gebruik van verschillende reinigingsmiddelen die zonder aantasting van de vloer gebruikt kunnen worden. Door de vloer te schrobben met deze middelen zullen ook de kleurverschillen, ontstaan door de aantasting, worden opgeheven.

Afwerken van natuursteen: verzegelen en impregneren

Om natuursteen vloeren na behandeling te verzegelen maken wij gebruik van de producten van Moeller Stone Care. Afhankelijk van de steen en het gewenste afwerkingniveau wordt de vloer met een hoogkwalitatieve steenverzegelaar afgewerkt. Het verzegelen gaat door middels het impregneren van natuursteen.

Impregneren natuursteen vloeren

Door het impregneren van natuursteen worden deze vloeren vuil- en waterafstotend. Het impregneermiddel dringt door tot in de steen en verankert zich. Naar wens kan het impregneermiddel worden geleverd met een neutraal of kleurverdiepend effect.

Terrazzo renovatie

De roots van terrazzo liggen in het oude Italië. Marmerinstallateurs brachten deze techniek in de praktijk door te werken met snijafval en gebroken stukjes marmer en graniet. De korrels worden gebonden met cement, water en eventueel glas, zand, marmermeel en kleurstoffen. Door middel van een restauratie is uw terrazzo weer als nieuw.

Wat houdt een restauratie van uw terrazzo in?
Bij de restauratie van terrazzo wordt gebruik gemaakt van een schuurtechniek met behulp van diamantsegmenten. Na het herstellen van beschadigingen in de vloer wordt overgegaan tot het schuren en polijsten van de vloer. Hierbij geldt dat hoe ouder de vloer is, hoe beter deze zich laat herstellen. De vloer wordt hierdoor weer vlak en dicht van structuur met een natuurlijke glans als eindresultaat van de restauratie. Ook voor marmer polijsten of het polijsten van beton kunt u bij Best Building Service terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vloerrenovatie


Egaliseren
Verwijderen van Vloeren
Antislip Vloeren
Hiperfloor
Betonvloer Schuren
Beton vloer vlinderen
Betonvloer Frezen
Betonvloer Polijsten
Betonvloer Impregneren
Natuursteen Renovatie
Natuursteen Kristalliseren
Natuursteen Schuren
Natuursteen Polijsten
Natuursteen Impregneren

Hoe kunnen wij u helpen?


Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

Contact

Heeft u interesse in een nieuwe vloer, of wilt u een bestaande vloer renoveren of reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte Aanvragen