Het afdichten van metselwerk is van groot belang als u uw metselwerk waterdicht wil maken of wil beschermen tegen doorslaand vocht en optrekkend vocht. Of het nou gaat om een muur, een kelder, voegen, of andere metselwerken, door metselwerk goed af te dichten zorgt u ervoor dat het in topconditie blijft en langer meegaat.

Verschillende soorten metselwerk afdichten

Wanneer we kijken naar de levensduur van metselwerken, dan is keer op keer een goede bescherming tegen vocht één van de belangrijkste voorwaarden voor duurzame metselwerken die lang meegaan. Het afdichten van metselwerken verschilt, afhankelijk van het type metselwerk dat wordt afgedicht:

  • Ondergronds metselwerk. Met name kelders en andere ondergrondse metselwerken kunnen veel last hebben van vocht en water. Afdichting is in dit geval cruciaal. Niet alleen de naden en voegen, maar ook het metselwerk zelf zal moeten worden afgedicht.
  • Metselwerk binnen. Binnenmuren, voegen, naden, kieren en ander metselwerk kan worden afgedicht wanneer zich problemen voordoen met vocht.
  • Metselwerk buiten. Buitenmuren en andere metselwerken hebben het vaak zwaar te verduren. Een goede afdichting van bijvoorbeeld de dilatatievoegen kan veel problemen voorkomen.
  • Specifieke afdichtingen. Dilatatievoegen, plekken in de muur waar waterleidingen, elektra-aansluitingen of andere buisdoorvoeringen naar binnen gaan, naden met vensterbanken of kozijnen en overige overgangen, ook in deze situaties kan alles goed worden afgedicht.
  • Afdichtingen met overige eisen. Hierbij kunt u denken aan afdichtingen die niet alleen vloeistofdicht moeten zijn, maar ook bestand moeten zijn tegen chemicaliën, een erg hoge mechanische belasting, grote temperatuurverschillen of grote hoeveelheden vocht.

Zoals u ziet zijn er vele verschillende soorten metselwerk of combinaties van metselwerk met andere bouwelementen. Ook zijn er situaties die vragen om een specifieke aanpak. Wat uw unieke situatie en constructie ook is, onze vakspecialisten beschikken over alle benodigde kennis en ervaring en maken gebruik van moderne apparatuur, grondstoffen en materialen. Hiermee kunnen we ook uw metselwerk professioneel afdichten.

Hoe gaan wij te werk?

Wanneer u bij ons komt met een afdichtingsvraagstuk kijken we eerst naar uw specifieke situatie. We analyseren uw metselwerk en, indien er een probleem is of een schade is opgetreden, achterhalen we hiervan eerst de oorzaak.

Nadat we uw wensen en eisen door hebben genomen en huidige situatie hebben onderzocht stellen we een herstelplan op waarmee we te werk gaan. Onze vakmensen realiseren snel maar nauwkeurig de afdichting van uw metselwerk, waarna u de vloer, de wand, het plafond of een ander element weer als voorheen kunt gebruiken.

Onze offertes zijn vrijblijvend en indien nodig komen wij eerst bij u op locatie kijken wat er precies nodig is. Ook is het mogelijk om bij ons in de showroom te kijken naar alle mogelijkheden. Uiteraard vertellen wij u ook graag over projecten die we reeds voltooid hebben voor andere klanten. Met meer dan 15 jaar ervaring gingen talloze klanten u al voor.

Laat nu uw metselwerk afdichten door Best Building Service B.V.

Heeft u vochtschade als gevolg van slecht afgedicht metselwerk? Heeft u nieuw metselwerk dat u goed wilt laten afdichten? Heeft u speciale eisen aan de afdichting van uw metselwerk, bijvoorbeeld op het gebied van belasting of resistentie tegen chemicaliën?

Wat uw vraag ook is, we helpen u graag met de juiste afdichting van uw metselwerk. Vraag daarom nu een vrijblijvende offerte aan, of neem contact op met één van onze mensen voor meer informatie.

Neem contact op