Vloer met betonlook in Nijmegen en Enschede

Bent u op zoek naar een vloer met betonlook? Dan is een microcementvloer misschien wel iets voor u. Deze vloer wordt ook wel woonbeton of leefbeton genoemd en bestaat uit twee componenten: een cementgebonden mortel en een resin (vloeibaar kunsthars). Deze combinatie zorgt voor een sterk en flexibel product. Zowel in een woning in Nijmegen als een woning in Enschede hebben wij zo’n vloer met betonlook aangebracht.

Microcement: vloer met betonlook

Een microcementvloer kan op praktisch iedere ondergrond worden aangebracht. Wel is het belangrijk om de ondergrond eerst goed te egaliseren. Dit wordt vaak gedaan met een epoxy schraplaag of egaline. De ondervloer wordt vervolgens geschuurd en geprimerd. De primer zorgt voor een goede hechting tussen de ondervloer en de nieuw aan te brengen vloer. Hier bovenop worden twee lagen microcement gesmeerd. Doordat een microcementvloer met de hand gesmeerd wordt, is iedere vloer uniek. Als laatste stap wordt het microcement geseald en afgelakt.

Voordelen van microcement

Voor de microcementvloer in Enschede (foto’s hierboven) is gekozen voor de kleur NCS S 4005-Y20R. Deze vloer is zowel op de begane grond als de eerste verdieping aangebracht. Het kiezen voor een microcementvloer brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Microcement is geschikt voor vloerverwarming;
  • De vloer is naadloos en waterdicht, waardoor ze heel gemakkelijk is schoon te houden;
  • Microcement is leverbaar in praktisch alle kleuren;
  • Het is een hygiënische en schimmelvrije vloer;
  • U kunt kiezen tussen een matte, satijn of hoogglans afwerking.

Een witte microcementvloer

In Nijmegen is gekozen voor een witte microcementvloer. Dit geeft een frisse en lichte uitstraling aan de woonkamer en keuken. Wel dient u er bij een lichte vloer rekening mee te houden dat deze een stuk besmettelijker is dan bijvoorbeeld een grijze kleur.

Kom langs in onze showroom

Interesse gekregen in een microcementvloer? Vraag dan via onze website geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen zijn wij op werkdagen ook telefonisch te bereiken op telefoonnummer 026-3217336. Wilt u onze vloeren eerst met eigen ogen zien voor u een definitieve keuze maakt? Kom dan eens langs in onze showroom in Duiven. Hier bent u van maandag t/m vrijdag op afspraak welkom voor uitgebreid advies.

Bekijk ook