Polijsten tot korrel 800: betonvloer Rotterdam

Opnieuw hebben wij een bestaande betonvloer behandeld. Ditmaal in een woning in Rotterdam. De betonvloer is geschuurd, gepolijst en daarna geïmpregneerd. Door te polijsten tot korrel 800 krijgt de vloer een glanzend eindresultaat.

Betonvloer schuren, polijsten, impregneren

De bewoners wilden graag een betonvloer met een hoge glansgraad. De vloer is daarom eerst geschuurd. Daarna is de betonvloer gepolijst tot korrel 400. Omdat dit nog niet helemaal de gewenste glansgraad opleverde, is de vloer ook nog gepolijst tot korrel 800. Aansluitend hebben we de betonvloer geïmpregneerd met een betonversteviger.

Polijsten tot korrel 800

Een particuliere betonvloer wordt gemiddeld gepolijst tot korrel 400. Door een betonversteviger aan te brengen in combinatie met het polijsten van de betonvloer ontstaat er een natuurlijk hoogglanseffect. De mate van hoogglans is vervolgens afhankelijk van de korrelgrootte waarmee gepolijst wordt. Hoe fijner de korrel, des te glanzender het oppervlak wordt. De betonvloer hierboven is gepolijst tot korrel 800. Deze vloer is dus iets glanzender dan een gemiddelde particuliere betonvloer.

Schakel onze hulp in

Is uw betonvloer ook aan een onderhoudsbeurt toe? Schakel dan nu onze hulp in. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor vragen zijn wij bovendien ook telefonisch te bereiken. U kunt op doordeweekse dagen tijdens kantooruren bellen naar: 026-3217336.

Bekijk ook