Betonvloer Polijsten2021-01-06T10:04:02+00:00

Betonvloer polijsten

Beton kan op meerdere manieren behandeld worden. Eén van deze manieren is het polijsten ervan. Een gepolijste betonvloer heeft een glanzend oppervlak. Deze glans ontstaat omdat het oppervlak tijdens het polijsten verdicht wordt.

Een gepolijste betonvloer heeft een eigentijdse en toch zeer tijdloze uitstraling die door zijn diversiteit in een groot aantal ruimtes zeker niet zou misstaan.

Voordelen Betonvloer polijsten

  • Gepolijste betonvloeren zijn naadloos en hebben dus geen voegen die vervuild kunnen raken of voegen die kunnen slijten.
  • Een naadloze vloer is zeer hygiënisch.
  • De vloer is leverbaar in verschillende kleuren en tegeldesigns.
  • Een gepolijste betonvloer is een voordelige optie voor grote oppervlakten.
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Betonvloer polijsten: glans zonder lak

Beton heeft van zich zichzelf een hoge hardheidsgraad. Hierdoor kunnen betonnen oppervlakken, net als natuursteen, tot een hoogglans worden geprepareerd. Voor het verkrijgen van het glanseffect hoeft de betonvloer alleen te worden gepolijst. Daarbij is het dus niet nodig om gebruik te maken van lakken of sealers.

Kleur en tegeldesign

Het is mogelijk om kleurstoffen toe te voegen, waardoor gepolijste betonvloeren kunnen worden geleverd in een groot aantal kleurstellingen. Door groeven in de gepolijste betonvloer te slijpen wordt de look en feel van een tegelvloer gecreëerd. De grootte van de ‘tegel’ is dan volledig zelf naar smaak in te vullen.

Techniek betonvloeren polijsten

Betonvloer polijsten wordt al van oudsher gedaan. Tegenwoordig wordt dit mechanisch uitgevoerd met behulp van diamantsegmenten die onder een schuurmachine zijn geplaatst. Er wordt begonnen met het schuren en/of polijsten van een grove korrel afbouwend naar steeds fijnere korrel, zodat er een verdicht en glanzend oppervlak ontstaat.

Voorbeelden betonvloer polijsten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen van gepolijste betonvloeren of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het leggen van uw nieuwe vloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

CONTACT

Heeft u interesse in een nieuwe vloer, of wilt u een bestaande vloer renoveren of reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN