Best Vloerrenovatie heeft voor een klant in Posterenk een microcement vloer aangebracht in een woning. Het vloeroppervlak is ongeveer 85 m2. Voordat de werkzaamheden uitgevoerd konden worden zijn eerste de plavuizen- en fermacellvloer voorbewerkt doormiddel van schuren, primeren, aanbrengen epoxy schraaplaag en tot slotte het egaliseren van de vloer. Microcement wordt op de vloer gespaand en in meerdere lagen (2 en soms 3 lagen) over elkaar aangebracht. Er dient een gladde, egale ondervloer aanwezig te zijn waarop het microcement kan worden aangebracht, anders kan het niet goed gespaand worden.

Na het schuren van de vloer wordt er een primerlaag aangebracht. Deze laag zorgt voor de hechting tussen microcement en ondervloer. Microcement is verkrijgbaar in iedere gewenste Ral, NCS of Sikkens kleur. Onze klant heeft gekozen om het microcement aan te brengen in de kleur 0.2 zwart.

Als het microcement volledig is uitgehard, wordt deze geïmpregneerd met een Sealer om de vloer waterwerend te maken. De afwerkingslaag van het microcement is een PU coating. Hierin kan gekozen worden voor een matte of zijdeglans variant (meestal wordt er gekozen voor een matte PU coating).

Ook uw woning of bedrijf voorzien van een mooie microcement vloer? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende offerte.