Microcement, betonciré, woonbeton: één en hetzelfde product

2021-12-08T09:44:53+00:00januari 24th, 2020|Tags: , , , , |

Het is een industriële betonlookvloer met veel verschillende benamingen: microcement, betonciré, woonbeton … In feite gaat het om één en hetzelfde vloertype bestaande uit een cementgebonden mortel en een resin (vloeibaar kunsthars). Deze combinatie zorgt voor een sterk en flexibel product, dat perfect past in een moderne woning.

De opbouw van microcement, betonciré, woonbeton

Een microcementvloer wordt op een vaste manier opgebouwd. Allereerst wordt de ondervloer – vaak een zandcementdekvloer – geschuurd. Vervolgens wordt hier overheen een primer aangebracht.  Daarna wordt het microcement gesmeerd. Dit gebeurt vaak in twee, maar soms ook in drie lagen. Het microcement wordt vervolgens afgewerkt met een sealer en een PU-coating. Deze coating vormt een extra beschermlaag over uw vloer.

Warme, industriële look

Microcement, betonciré, woonbeton … het is een vloer met een warme, industriële uitstraling. De betonlook combineert ook perfect met andere elementen zoals hout en staal. Hoewel een microcementvloer vaak wordt aangebracht in een grijstint zijn de mogelijkheden eindeloos. Ral, Sikkens, NCS…alle kleuren zijn toepasbaar. En wat te denken van de huidige metallic trend? Het is zelfs mogelijk om voor een koperen, bronzen of gouden kleur te kiezen.

microcement, betonciré, woonbeton

Kom langs in onze showroom

Nieuwsgierig geworden naar ons microcement, betonciré en woonbeton? Kom dan eens langs in onze showroom. Hier kunt u de vele vloeren die wij aanbieden rustig komen bekijken. Wij werken uitsluitend op afspraak om u zo uitgebreid mogelijk van informatie te kunnen voorzien. Een afspraak maakt u eenvoudig via onze website. Ook zijn wij telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

Bekijk ook