Beton ciré is hét product voor een moderne, industriële uitstraling van uw woning. Vloeren, wanden, badkamers, keukens, trappen, aanrechtbladen, meubels…de mogelijkheden zijn eindeloos. Beton ciré is een veelzijdig product dat op praktisch iedere ondergrond is aan te brengen. Dankzij de nieuwste technieken is beton ciré nu nog sterker en kwalitatief verbeterd.

Als afwerking voor vloeren en wanden is beton ciré de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Waar beton ciré traditioneel bestaat uit een mengsel van kalk en cement, aangemengd met een hars, zijn tegenwoordig sterkere varianten beschikbaar. Deze maken gebruik van een ander mengsel, wat de afwerking nog duurzamer maakt. Daarnaast is beton ciré een zeer veelzijdig product. Het kan worden toegepast op nagenoeg alle schone en egale vloeren, maar ook op wanden, vensterbanken en trappen. Is de vloer niet helemaal vlak? Dan kan deze vaak eerst worden geëgaliseerd, waarna er alsnog beton ciré kan worden aangebracht. Zelfs meubels kunnen worden afgewerkt met beton ciré, wat het één van de meest veelzijdige afwerkingen maakt voor interieur, vloeren en wanden.

Dispersie gebonden beton ciré

Veelgebruikt, traditioneel beton ciré bestaat uit kalk of cement aangemengd met een vloeibare hars. Dit zijn flexibele en sterke producten, die ook watervast zijn. De nieuwste versie van beton ciré bestaat uit een dispersie gebonden component met hars. Dit zorgt voor een nog veel sterker en kwalitatief beter product dan het traditionele beton ciré. Ook deze dispersie gebonden beton ciré is watervast en daarom ook goed toe te passen in badkamers en keukens. Liever een trap, vensterbank of wand van beton ciré? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De voordelen van beton ciré

Beton ciré heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van traditionele vloeren van hout of steen. Sommige hiervan zijn functioneel, anderen hebben meer te maken met het uiterlijk:

  • Een vloer van beton ciré is vloeistofdicht. Dit maakt het uitermate geschikt voor badkamers en keukens.
  • Beton ciré is naadloos. U zal dus geen vervuilde naden aantreffen in ruimtes die voorzien zijn van een vloer of wand met beton ciré. Dit betekent dat alles eenvoudiger schoon te houden is en dat u langer kunt genieten van uw nieuwe interieur, dat een stuk duurzamer is.
  • Wanneer een vloer, wand, vensterbank of trap met beton ciré wordt afgewerkt zijn talloze variaties mogelijk. Vaak wordt beton ciré gebruikt om een stoere, industriële look te creëren, maar bijna iedere stijl is te maken: van metallic koper tot aan rustige en warme kleuren met een matte uitstraling. Dit is ook een van de redenen dat niet alleen wanden en vloeren met beton ciré worden afgewerkt, maar ook trappen, vensterbanken en soms zelfs meubels.

Al met al is beton ciré een veelzijdig product met niet alleen functionele voordelen, maar ook de mogelijkheid om eindeloos te spelen met het uiterlijk en precies de look te creëren die past bij uw showroom, winkel, woning of andere ruimte.

Toepasbaar op iedere ondergrond

Beton ciré is namelijk op praktisch iedere ondergrond aan te brengen. Keramische tegels, betontegels, anhydriet vloeren, cementgebonden vloeren… Enige voorwaarde is dat de ondergrond vast zit en schoon en vetvrij is. Een vlakke ondergrond heeft dus de voorkeur. Maar indien dit niet het geval is, kan door middel van het egaliseren van de ondergrond alsnog beton ciré worden aangebracht.

Beton ciré onderhoud

Door de vloeistofdichte eigenschappen en het naadloze karakter van de vloer of wand is onderhoud en schoonmaken een koud kunstje. Voor de schoonmaak volstaat een mild, zuurvrij schoonmaakmiddel. Omdat beton ciré over schimmelwerende eigenschappen beschikt heeft u hier in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken extra profijt van.

Beton ciré aanbrengen

Bij het aanbrengen van beton ciré moet de ondergrond eerst goed schoon worden gemaakt. Het is belangrijk dat het oppervlak vetvrij is en geschuurd wordt. Vervolgens wordt er een primer aangebracht. Beton ciré hecht zich aan de primer waardoor de ondergrond zijn eventueel zuigende werking verliest. Over de primer kan dan vervolgens het beton ciré gesmeerd worden. Door middel van een vegende beweging wordt het product aangebracht. Hierdoor ontstaat een uniek patroon en is geen vloer, wand of meubel hetzelfde.

Metallic wand

Niet alleen het unieke veegpatroon zorgt voor een bijzondere vloer of wand. Ook met kleur kunt u eindeloos variëren. Zelfs de metallic trend is toe te passen met beton ciré. Brons, goud, koper… Liever een veiligere grijs- of bruintint? Iedere RAL, Sikkens en NCS-kleur behoort tot de mogelijkheid. Hierdoor is uw woning met behulp van beton ciré helemaal aan te passen aan uw eigen wensen en smaak.

Beton ciré showroom

Een van de redenen dat beton ciré zo populair is, is vanwege het grote aantal mogelijkheden als het gaat om het uiterlijk van een wand, vloer, trap of vensterbank. De beste manier om dit zelf te ervaren is om langs te komen in onze showroom. Hier kunt u niet alleen advies inwinnen over uw project, maar ook ervaren welke uitstralingen u allemaal kunt creëren met behulp van beton ciré.

Beton ciré laten aanbrengen door Best Building Service B.V.

Bent u op zoek naar een mooie uitstraling voor uw vloeren of wanden? Zoekt u een nieuw uiterlijk voor een kamer in uw huis? Of wilt u een bedrijfsvloer die perfect aansluit bij het interieur van uw winkel of showroom?

Wat u ook zoekt, bij Best Building Services kunnen we ook voor u de perfecte afwerking creëren. We hebben we meer dan 15 jaar ervaring met het realiseren van beton ciré op vloeren, wanden en andere constructies. Voor talloze klanten, zowel particulier als zakelijk, hebben we inmiddels een mooi eindresultaat neer mogen zetten.

Neem daarom nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, of voor een advies over uw specifieke situatie. Onze mensen staan voor u klaar met een antwoord op al uw vragen over beton ciré.

Vrijblijvend advies over Beton ciré