Betonvloer behandelen met behulp van vlindermachines in Varsseveld

Bij een fietsenfabrikant in Varsseveld hebben wij een nieuwe betonvloer gestort en behandeld. Het schuren van de vloer is uitgevoerd met behulp van vlindermachines.

Betonvloer schuren met vlindermachines

De oppervlakte van de betonvloer bedroeg meer dan 10.000 m2. Om op een zo snel mogelijke en efficiënte manier te schuren hebben wij daarom gebruik gemaakt van twee vlindermachines. Eén machine heeft een breedte van 120 centimeter. Door met twee machines naast elkaar te rijden, wordt in één handeling een bijna 2,5 meter breed vloeroppervlak geschuurd.

betonvloer schuren met vlindermachines

Waterafstotende betonvloer

De betonvloer is eerst geschuurd met korrel 50 en korrel 120. Daarna is er een betonversteviger aangebracht. Vervolgens is de vloer gepolijst met korrel 200, 400, 800 en 1500. Hierna is de vloer geïmpregneerd. De combinatie van polijsten en impregneren maakt de betonvloer waterafstotend.

Impregneren met vlekkenstop

Het gebruikte impregneermiddel is een zogeheten vlekkenstop. Dit product beschermt uw betonvloer tegen het indringen van hardnekkige (olie)vlekken, vloeistoffen en vuil. Het is een penetrerende sealer die geen toplaag vormt. Ook verandert het uiterlijk van de betonvloer niet. Als allerlaatste stap is de betonvloer ook nog nabehandeld met korrel 3000.

Uw betonvloer renoveren?

Heeft u een betonvloer en is deze aan een vloerrenovatie toe? Of wilt u een nieuwe betonvloer laten storten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Vragen? Bel dan op doordeweekse dagen tijdens kantooruren naar 026-3217336.