Wat is een verregende betonvloer?

Regen veroorzaakt putjes en een brosser poreus oppervlak op de laatste stortfase van de afwerkingsvloer. Dit ontstaat tijden de afwerking ook wel vlinderen genoemd van de betonvloer. Het extra regenwater veroorzaakt een teveel aan water in de verhouding water en cement, waardoor er op de afwerkingsvloer geen goede verbinding ontstaat en er geen goede doorharding kan plaatsvinden.

Wat zijn de oplossingen voor een verregende betonvloer?

De verregende betonvloer wordt geëgaliseerd doormiddel van meerdere schuurlagen, zo kom je op de gezonde en dus harde toplaag van de betonvloer. Naar smaak kan de vloer worden behandeld of gepolijst. Hierdoor wordt de vloer harder, slijtvaster en makkelijker te reinigen in het onderhoudt.

Bij een te ernstige aantasting van de afwerkingsvloer kan er worden gekozen voor een industriële cementgebonden gietvloer, kunststof gietvloer of om de vloer te impregneren.

Wat is een stoffende of stuivende vloer?

Een betonvloer gaat slijten als gevolg daarvan gaat de vloer stuiven, dit beton- en cementstof dat hierbij vrij komt is schadelijk voor mens, apparatuur en milieu. De vloeren worden hierdoor steeds poreuzer en vervuilen sneller.

Wat zijn de oplossingen voor een stoffende of stuivende vloer?

De oplossing zal bestaan uit een combinatie van diamant polijsten, diamant schuren en impregneren. Het impregneren van een betonvloer kan bestaan uit een stofbinder en/of een betonverharder, hierdoor wordt het beton dichter en harder en wordt het stoffen van de betonvloer tegen gegaan. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met een densifier of lithium silicaat om het beton een reactie te geven. Door het polijsten worden de krassen verwijderd, het oppervlakte dichter en de vloer beter en sneller te reinigen.