Nieuwe betonvloer schuren, polijsten en impregneren Huizen

Bij een woonhuis in Huizen hebben we een nieuwe betonvloer gestort, geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd. Door een betonvloer te polijsten krijgt de vloer een glanzend oppervlak. Doordat beton van zichzelf een hoge hardheidsgraad heeft, kunnen we dit vloertype ook tot hoogglans prepareren. Hoogglans wordt echter niet zo gauw toegepast in een woning.

Betonvloer polijsten tot korrel 400

De glans van betonvloeren ontstaat doordat het oppervlak tijdens het polijsten wordt verdicht. Particuliere betonvloeren polijsten wij meestal tot korrel 400. De vloer heeft dan een glanzend uiterlijk, maar is niet hoogglans. Om onderstaand effect te creëren is deze betonvloer eerst geschuurd met korrel 50 en 80. Vervolgens is de vloer gepolijst met korrel 100, 200 en 400.

De voordelen van impregneren

Tijdens het polijsten hebben we de betonvloer ook geïmpregneerd. Door de vloer te impregneren is deze beter bestand tegen mechanische belasting. Ook wordt de vloer vloeistofdicht en waterafstotend. Het doel van een impregneermiddel is om de poriën in het beton te vullen. Hierdoor wordt het oppervlak dus volledig afgesloten.

Vraag een offerte aan voor uw nieuwe betonvloer

Bent u op zoek naar een stevige, industriële, onderhoudsvriendelijke vloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen een nieuwe betonvloer storten, maar hebben ook jarenlange ervaring met het renoveren van bestaande betonvloeren. Neem voor al uw betonproblemen vandaag nog contact op met één van onze specialisten. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 026-3217336. Via onze website vraagt u tevens gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk ook