Kristalliseren natuursteen

Kristalliseren natuursteen

Door natuursteen te kristalliseren wordt de ultieme glans bereikt, tevens is het een prima methode voor het onderhoud van natuursteensoorten met een hoog kalkgehalte in de toplaag zoals marmer, terrazzo, travertin, composiet en kalkzandsteen. Naast glans zorgt het kristalliseren er ook voor dat het oppervlakte verdicht wordt, waardoor vocht en vlekken minder kans krijgen en de vloer beter bestand is tegen slijtage.

Kristalliseren natuursteen – onderhoud en renovatie

Kristalliseren is een prima methode om een dof geworden natuursteen vloer te renoveren. De toplaag van de vloer (o.a. terrazzo en travertin) wordt chemisch dicht gemaakt en krijgt weer een glans van nieuwe natuurstenen vloer. Voorwaarde is wel dat de vloer niet al te grote krassen en oneffenheden mag bevatten. Is dat wel het geval, dan is zijn schuren en polijsten een beter alternatief dan kristallisatie van het natuursteen.

Maak kristalliseren onderdeel van uw vaste onderhoudsroutine en u kunt jarenlang probleemloos blijven genieten van uw vloer. Hoe vaak de vloer gekristalliseerd moet worden, hangt vooral af van de belasting (hoeveel mensen lopen er dagelijks over de vloer). Best Vloer Renovatie helpt u graag bij het samenstellen van een goed onderhoudsplan.

Advies en offerte

Wilt u goed advies over de juiste renovatiemethode voor uw natuursteenvloer (en een indicatie van de daarbij behorende kosten)? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte aan.