Glanzende vloer zonder lak: gepolijste betonvloer Gorinchem

Een gepolijste betonvloer in Gorinchem hebben wij gerenoveerd en opnieuw netjes afgewerkt. De betonvloer ligt in een kantoor en bedraagt ruim 1.500 m2. Door een betonvloer te polijsten krijgt ze haar glimmende uiterlijk. Om zo’n glanzende vloer te realiseren wordt het beton uitvoerig geschuurd en gepolijst door een schuurmachine met diamantschijf. Je begint met het schuren of polijsten met een grove korrel. Dit gaan wij vervolgens afbouwen naar een steeds fijnere korrel. Hierdoor ontstaat uiteindelijk het glanzende en verdichte oppervlak.

Glanzende vloer zonder af te lakken

Betonvloeren kun je op verscheidene manieren afwerken. Eén van deze manieren is dus polijsten. Door een betonvloer te polijsten krijgt ze haar kenmerkende glanzende uiterlijk. Deze glans ontstaat omdat het oppervlak tijdens het polijsten wordt verdicht. Doordat beton van zichzelf een hoge hardheidsgraad heeft, kan je het oppervlak gemakkelijk tot een hoogglans prepareren. Een gepolijste betonvloer in dus een glanzende vloer zonder dat daar lak voor nodig is.

glanzende vloer

Variatie in kleur

Hoewel je bij een betonvloer waarschijnlijk meteen denkt aan een groot grijs oppervlak, is er wel degelijk variatie in kleur mogelijk. Door een kleurstof toe te voegen, kan gepolijst beton geleverd worden in een groot aantal kleurstellingen. Van heel donker – bijna zwart – grijs, tot lichtere grijstinten. Ook kan door middel van groeven in het gepolijste beton het idee van een tegelvloer worden gecreëerd.

Uw betonvloer herstellen

Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor bijna iedere betonvloer een oplossing. Verregend beton, verstuivend beton… wij helpen u graag om uw betonvloer te renoveren. Via onze website vraagt u gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aan. Voor al uw vragen en opmerkingen staan onze specialisten u graag te woord. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 026-3217336.

Bekijk ook