Full epoxy rolcoating over stelconplaten in bedrijfshal Ede

In een fabriekshal in Ede hebben wij een grote vloerrenovatie uitgevoerd. Een oude gietvloer is vervangen door een nieuwe epoxy gietvloer. Eveneens is er een nieuwe full epoxy rolcoatingvloer aangebracht over zogeheten stelconplaten. Het aanbrengen van de nieuwe vloeren heeft slechts 24 uur geduurd.

Oude epoxy gietvloer vervangen

Allereerst is de oude gietvloer uitgeschept. Daarna is de ondervloer mechanisch voorbewerkt door te stralen en de vloer aansluitend te repareren. We hebben vervolgens een primer en een epoxy schraplaag aangebracht. Hier overheen is de nieuwe epoxy gietvloer gegoten. De vloer beslaat ongeveer 350 m2 en er is gekozen voor de kleur RAL 7040.

Full epoxy rolcoating op stelconplaten

In een ander deel van de fabriek is gekozen voor een full epoxy rolcoating. De ondergrond bestaat uit stelconplaten. Dit zijn betonnen vloerplaten die worden gebruikt als verharding van de bedrijfsvloer. De stelconplaten zijn gestraald en er is een primer over aangebracht. De platen zijn afgewerkt met twee lagen full epoxy coating. Ook hier is gekozen voor de kleur RAL 7040.

Binnen 24 uur een nieuwe vloer

De bovengenoemde vloeren zijn aangebracht door middel van een zogeheten snelsysteem. Dit houdt in dat het aanbrengen van de nieuwe vloer ongeveer 24 uur duurt. U bent dus slechts één dag uw vloer kwijt. Daarna kan de productie binnen uw bedrijf gauw weer voortgezet worden.

Vloeren met veel positieve eigenschappen

De epoxy gietvloer en full epoxy rolcoating kunnen dus snel aangebracht worden. Maar deze vloeren hebben nog meer positieve eigenschappen. Zo zijn het hygiënische vloeren omdat ze volledig naadloos zijn. Ook zijn deze vloeren vloeistofdicht, waardoor chemicaliën, oliën en vetten niet door de toplaag kunnen dringen. Door het naadloze karakter zijn onze vloeren ook nagenoeg onderhoudsvrij.

Kom langs in onze showroom

Bent u op zoek naar een industrievloer die aan de hoogste eisen voldoet? Dan is een epoxy gietvloer of full epoxy coatingvloer misschien wel iets voor u. U bent op afspraak welkom in onze showroom in Duiven om de vloeren die wij aanbieden te komen bekijken. Via onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Vragen? Bel dan op werkdagen tijdens kantooruren naar telefoonnummer: 026-3217336.

Bekijk ook