Betonreparatie in Nieuwegein

2021-12-08T10:17:48+00:00november 15th, 2019|Tags: , |

Beschadigd beton moet natuurlijk zo snel mogelijk worden gerepareerd. Echter is de zichtbare schade vaak niet gelijk aan de daadwerkelijke schade. Het opsporen van de oorzaak, het saneren van beton en het correct uitvoeren van de betonreparatie zorgen samen dan ook voor het beste resultaat.

Voor een aannemer mochten wij in Nieuwegein een dergelijk project uitvoeren waarbij beton moest worden gerepareerd.

Betonreparatie in Nieuwegein

Aan de Kloosterdrift in Nieuwegein was een stuk beton aan reparatie toe. Van een aannemer kregen wij de opdracht om deze reparatie uit te voeren. Het reparatieproces verliep in meerdere stappen en wij verzorgden het hele traject van analyse tot aan eindresultaat.

Stap 1: Afkloppen van het beton

Om beton te repareren is het belangrijk om eerst zo nauwkeurig mogelijk de schade vast te stellen. Een techniek om dit te doen is het afkloppen van beton. Beton afkloppen is een akoestische techniek waarbij verborgen schades worden opgespoord en de schade goed in kaart wordt gebracht. Onze vakmensen zijn hierin gespecialiseerd en voeren het afkloppen nauwkeurig uit.

Stap 2: Voorbereiding – saneren van het beton en plaatsen van beton stempels

Als de schade bekend is, wordt het tijd om het beton te saneren. Dit gebeurt met grote nauwkeurigheid, want alleen de slechte en beschadigde plekken in het beton moeten worden gesaneerd. Het beton dat nog goed is, blijft zitten en wordt gebruikt in de reparatie.
Bijna altijd wordt beton gebruikt in dragende constructies. Wanneer beton beschadigd is, wordt gerenoveerd of wordt gerepareerd, bestaat de kans dat het dragende vermogen afneemt. Om de veiligheid te waarborgen worden daarom eerst stempels geplaatst die een variabele lengte hebben. Hiermee garanderen we de draagkracht van het beton tijdens de werkzaamheden.

Stap 3: Ontroesten en Primeren van de wapening

Het beton is gewapend, wat betekent dat een speciaal wapeningsstaal is aangebracht in het beton. Het beton neemt in deze constructie de drukkrachten voor zijn rekening, het wapeningsstaal de trekkrachten.

Door vochtschade, een vochtige omgeving, of carbonatatie en vochtindringing kan de wapening van beton gaan roesten. Dit wordt ook wel betonrot genoemd en kan veel schade aanrichten bij het beton. Door het roesten zet het wapeningsstaal uit en kan het beton barsten.
Onze vakspecialisten ontroesten de wapening en primeren deze met een PCC primer waardoor deze weer van topkwaliteit is en geen schade meer aan kan richten bij het beton.

Stap 4: Primeren van het beton

Afhankelijk van de gekozen reparatiemethode wordt een primer aangebracht of wordt het beton ‘benat’. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking van de ondergrond wordt opgeheven en het nieuwe beton goed hecht aan het oppervlak.

Stap 5: Repareren van het beton

Nu de juiste voorbereidingen zijn getroffen, het beschadigde beton is verwijderd en de primer is aangebracht op de ondergrond wordt het tijd om het nieuwe beton aan te brengen. Een vakwerk omdat er nauwkeurig gewerkt moet worden. Gelukkig geen probleem voor onze vakspecialisten en na de reparatie ziet de constructie er weer als vanouds uit.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor betonreparatie of betonrenovatie? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.
Door de jaren heen hebben we in talloze projecten ervaring op mogen doen met betonreparatie en betonrenovatie. Met meer dan 15 jaar ervaring kunnen we ook uw project tot een goed einde brengen.

Heeft u beton of een betonconstructie die gerepareerd of gerenoveerd moet worden en bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. We brengen uw beton graag weer in topconditie.

Bekijk ook