Waterdichte vloer met kristalkwarts

2021-12-08T10:30:06+00:00november 15th, 2019|Tags: , , , |

Stof arm schuren en een waterdichte vloer met kristalkwarts aanleggen bij een rioolgemaal? Voor een klus van een aannemersbedrijf mochten wij een vloer realiseren, met een prachtig resultaat.

Nieuwe vloer voor eindgemaal R.W.Z.I. Maarssen

Sinds 2019 wordt het rioolwater van de gemeente Maarssen niet meer gezuiverd op de rioolwaterzuivering (R.W.Z.I.) in Maarssen, maar op de R.W.Z.I. in Leidsche Rijn. In plaats van de zuiveringsinstallatie is in 2018 een rioolgemaal gebouwd dat het water naar de zuiveringsinstallatie in Utrecht pompt.

Het project wordt uitgevoerd door een aannemersbedrijf , voor wie wij de vloer mogen realiseren.

Stap 1: Stof arm schuren van het beton met diamantschuurmachines

Voordat we de nieuwe vloer kunnen realiseren moet het huidige beton worden geschuurd. Een behoorlijke klus, maar voor onze vakmensen met speciale diamantschuurmachines geen enkel probleem.

De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in de loop der jaren steeds hogere eisen gesteld aan het beperken van de hoeveelheid stof die vrijkomt bij werkzaamheden als boren, schuren, hakken, zagen en slijpen. Uiteraard geldt dit ook in onze branche, vandaar dat we werken met hoogwaardige machines die voldoen aan de strenge eisen van TNO. Een voorbeel hiervan is de industriële fijnstof- en kwartsstof-zuiger AIRBO AED 1240A, die als een van de weinige getest en goedgekeurd is op stofklasse H.

Stap 2: Primeren van de geschuurde betonvoer met een speciale epoxyprimer

Nadat de vloer geschuurd is, wordt het tijd om deze te voorzien van een primer. De primer zorgt ervoor dat de epoxy-slurry, die hierna wordt aangebracht, goed hecht op de vloer. Het verbruik van deze primer ligt op zo’n 300g/m2 en zorgt ervoor dat de zuigende werking van de vloer wordt opgeheven.

Stap 3: Aanbrengen van de epoxy slurry

De epoxy slurry vormt de basis van de nieuwe, vloeistofdichte vloer. De slurry wordt snel en vakkundig aangebracht door ons personeel, want hierna moet deze worden ingestrooid met kristalkwarts. Het verbruik van de epoxy slurry ligt op zo’n 1kg/m2.

Stap 4: Instrooien van de slurry met kristalkwarts

Om de vloer af te maken wordt deze ingestrooid met kristalkwarts. Door de kwarts in de epoxy slurry te strooien ontstaat een harde, robuuste en slijtvaste laag. Het instrooien gebeurt met de hand en er wordt zo’n 8kg/m2 gebruikt.

Stap 5: Verwijderen overtollig kwarts

Wanneer de slurry is opgedroogd kan het overtollige kwarts verwijderd worden van de vloer. Dit is belangrijk, omdat losse kwartsdeeltjes voor beschadigingen kunnen zorgen.

Stap 6: Kitvoegen aanbrengen rondom de luiken

In de vloer bevinden zich diverse, grote luiken. Deze luiken moeten goed worden afgedicht, zodat niet alleen de vloer, maar ook de overgang naar de luiken 100% waterdicht is. Om dit te realiseren brengen we speciale kitvoegen aan. De kitvoegen zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat de vloer 100% waterdicht is.

Ook een vloeistofdichte vloer? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.

De vloeistofdichte vloer mochten wij realiseren in opdracht van K. Dekker op de R.W.Z.I in Maarssen. De grote luiken in de vloer zorgden voor een speciale aanpak met kitvoegen, voor onze vakspecialisten geen probleem.

Met moderne machines, hoogwaardige grondstoffen en meer dan 15 jaar ervaring kunnen we ook van uw vloer een uitstekend resultaat maken. Of het nou gaat om een egale vloer, een vloer met oneffenheden of bijzonderheden als luiken, of een vloer die aan extreem hoge eisen moet voldoen: wij realiseren deze graag voor u.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze experts.

Bekijk ook