De marmeren vloer van een villa in Maastricht ziet er weer als nieuw uit! Wij hebben deze door middel van vloerrenovatie weer teruggebracht naar zijn oude staat. De vloer is geschuurd en gepolijst. Daarna is de vloer gekristalliseerd. Om de natuurstenen vloer vervolgens ook goed te beschermen en vuil- en waterafstotend te maken is deze ook nog geïmpregneerd.

Vloerrenovatie marmeren vloer    Vloerrenovatie marmeren vloer
Werkzaamheden bij deze vloerrenovatie

Polijsten
Het polijsten van een natuurstenen vloer is het opknappen van bijvoorbeeld marmeren, terrazzo, en kalkhoudende vloeren die door doffe looppaden en slijtage geen glans meer hebben. Wanneer er sprake is van een hoogglans finish spreekt men van polijsten. De natuurstenen vloer wordt 2 à 3 maal met een fijne kunststof gebonden diamant geschuurd. Wanneer alle stappen van dit proces doorlopen zijn ligt er weer een ‘spiegel’ van een vloer.

Kristalliseren
Het proces van natuursteen kristalliseren is alleen van toepassing op vloeren met een kalkhoudende toplaag zoals marmer, terrazzo of composiet. Hierbij wordt een optimale glansgraad behaald, ook wel het wet-look effect genoemd. Bij kristalliseren wordt de toplaag van de vloer chemisch dichtgemaakt.

Impregneren
Door het impregneren van natuursteen worden deze vloeren vuil- en waterafstotend. Het impregneermiddel dringt door tot in de steen en verankert zich.

Vloerrenovatie marmeren vloer      Vloerrenovatie marmeren vloer

Zelf ook uw natuurstenen vloer laten renoveren? Neem voor meer informatie contact op via 026-3217336 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.