Vishandel Ede kiest voor nieuwe HACCP vloer

2022-01-06T15:39:15+00:00januari 6th, 2022|Tags: , , , |

Bij een vishandel in Ede hebben wij een nieuwe PMMA vloer gerealiseerd. PMMA is een ontzettend hygiënisch vloertype en voldoet aan de wettelijke HACCP eisen. Het is daardoor een veel gekozen vloersysteem voor de voedingsverwerkingsindustrie, vleesindustrie en horeca.

Vloer vishandel renoveren

Het aanbrengen van onderstaande vloer verloopt altijd in een aantal vaste stappen. Zo gaan wij eerst de huidige ondervloer mechanisch voorbewerken. Dit doen wij door middel van schuren en, indien nodig, ook stralen. Vervolgens brengen wij een hechtprimer aan. Deze primer creëert een goede hechting tussen de ondervloer en het nieuwe vloersysteem. Daarna gaan wij het PMMA instrooien. De kleur van onderstaande vloer is mixkleur 842. Als laatste stap wordt het PMMA nog afgelakt met een beschermende topcoating. Twee uur na applicatie is de nieuwe vloer alweer beloopbaar. Hierdoor komt uw productieproces maar een korte tijd stil te liggen.

HACCP vloer

Sinds 1995 geldt voor ieder bedrijf dat voedingsmiddelen bereidt, verwerkt, behandelt, verpakt, vervoert, opslaat of verhandelt de verplichting om dit op een veilige, hygiënische manier te doen volgens de HACCP richtlijnen. In artikel 14 van de Warenwet staat het volgende over vloeroppervlakken in bedrijfsruimten:

  • Het vloeroppervlak moet in goede staat verkeren;
  • De vloer moet goed te reinigen zijn;
  • Je moet de vloer goed kunnen desinfecteren.

Onze PMMA vloeren sluiten perfect aan op deze eisen, omdat de basis van PMMA uit kunsthars bestaat. Een kunsthars is naadloos, vloeistofdicht, vlak en slijtvast. Daarnaast kunnen ook chemicaliën niet door de toplaag heen dringen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Als u op zoek bent naar een geschikte vloer voor uw vishandel, horecaonderneming of bedrijfshal bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder en voorzien u altijd van uitgebreid advies op maat. Onze specialisten staan u graag telefonisch te woord. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336. Liever mailen? Vul dan het contactformulier op onze website in. Ook vraagt u via onze website gemakkelijk en uiteraard geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk ook