Verregende betonvloer herstellen in Nieuwegein

2021-12-08T11:18:30+00:00januari 14th, 2019|

In Nieuwegein hebben wij een verregende betonvloer geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd. Het oppervlak van de behandelde vloer is ongeveer 93m2.

Wat is een verregende betonvloer?

Bij een verregende betonvloer komt de vloer tijdens de afwerkfase (het vlinderen) in contact met water. Hierdoor raakt de verhouding tussen water en cement verstoord. Het beton kan dan niet goed uitharden, waardoor de vloer beschadigt. De precieze schade verschilt echter per vloer. Maar zowel lichte als wat zwaarder beschadigde betonvloeren kunnen vaak nog worden hersteld.

Oplossing voor verregende betonvloer

Om een verregende betonvloer te herstellen moet de vloer eerst een aantal keer worden geschuurd. Met het schuren verwijder je de zwakke toplaag tot je op de harde, gezonde toplaag uitkomt. Hierna kan de vloer naar smaak gepolijst worden. Ten slotte wordt de betonvloer geïmpregneerd met lithium silicaat. De combinatie van polijsten en lithium silicaat maakt de betonvloer tevens waterafstotend.

Ander uiterlijk

Door de toplaag weg te schuren verandert de betonvloer natuurlijk wel van uiterlijk. Een herstelde betonvloer zal er dus anders uitzien dan een gevlinderde betonvloer. Als dit niet uw smaak is, is het vaak ook mogelijk om over uw bestaande betonvloer een nieuw vloersysteem aan te brengen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Is uw (verregende) betonvloer ook aan een grondige renovatie toe? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op onze website vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan. Ook een bezoek aan onze showroom in Duiven is de moeite waard. Hier kunt u onze verschillende vloeren bekijken en uitgebreide informatie inwinnen. Onze showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken, zodat wij ruim de tijd voor u kunnen nemen. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 026-3217336.

Bekijk ook