Pleistervloer

Pleistervloeren zijn traditionele vloeren die veel worden toegepast in loodsen en garages. Dit soort vloeren zijn ook een goed alternatief voor de betonlook gietvloer of een monolitsch afgewerkte betonvloer. De pleistervloer is in tegenstelling tot PU en Epoxyvloeren geen kunststofvloer, maar wordt zoals de naam al zegt, gepleisterd als toplaag op een zandcementvloer.

[button color=”Accent-Color” size=”small” url=”https://www.bestvloerrenovatie.nl/offerte-aanvraag/” text=”Vraag een vrijblijvende offerte aan”]

Aanbrengen pleistervloer

Het pleisteren is een afwerking van een cementdekvloer waarbij nat op nat wordt gewerkt. Dat houdt in dat direct na het aanbrengen van de cementdekvloer en terwijl de vloer nog nat is, een cementpap met speciale toevoeging wordt aangebracht. Dat houdt in dat deze vloer alleen kan worden aangebracht op een nieuwe cementdekvloer. Doordat de vloer nat op nat wordt aangebracht wordt er een hoge hechtingsgraad gerealiseerd.

Natuurlijke look

Evenals bij de monolitisch afgewerkte betonvloer zal een pleistervloer nooit helemaal strak zijn. Er zal altijd sprake zijn van kleine scheurtjes die onstaan door het krimpen van de vloer. Tevens zullen er altijd oneffenheden en structuurverschillen in de vloer te zien zijn. Dit benadrukt de natuurlijke look van de deze vloer en geeft de vloer tegelijkertijd een moderne robuuste uitstraling.
Een pleistervloer welke op een zwevende cementdekvloer wordt aangebracht zal niet doorlopen tot de randen. Daarom moeten – na het aanbrengen van de vloer – de randen worden afgewerkt met kit of plinten.

Nabehandeling

Een pleistervloer is nagenoeg stofvrij, echter niet vloeistofdicht of vuilbestendig. Daarom is het aan te bevelen om de vloer af te werken met een coating of impregneer.