Nieuwe microcementvloer na waterschade Loosdrecht

Best Building Service B.V. helpt u niet alleen bij het realiseren van een moderne, industriële vloer. Wij bieden ook eerste hulp bij waterschade. En heel soms worden deze werkzaamheden gecombineerd, zoals bij deze woning in Loosdrecht. Na een waterschade hebben wij de oude ondervloer, inclusief vloerverwarming verwijderd. Vervolgens is hier een nieuwe zandcementdekvloer, met daar bovenop een microcementvloer, voor teruggeplaatst.

Na waterschade komt drogen

Het herstellen van de vloer in Loosdrecht was een flinke klus. Door al het water had de vloer zoveel schade opgelopen dat er is besloten om de ondervloer – een zandcementdekvloer – te verwijderen. Bij kleinere waterschades is een vloer vaak te redden door het uitvoerig te drogen. Wij plaatsen droogapparatuur en voeren vochtmetingen uit. Daarnaast bieden wij ook eerste noodhulp bij waterschades, waarbij we al het overtollige water wegzuigen, alvorens we het droogproces in gang zetten.

Zandcementdekvloer loshakken

In Loosdrecht hebben we zowel de zandcementdekvloer als de vloerverwarming verwijderd. We zijn begonnen met het uitzagen van deze twee onderdelen. Vervolgens is de zandcementdekvloer losgehakt en afgevoerd door middel van een transportband. Nadat al het restafval verwijderd is, zijn we begonnen met de wederopbouw van de vloer. Er is een nieuwe vloerverwarming en een nieuwe zandcementdekvloer geplaatst.

Nieuwe microcementvloer plaatsen

Nadat de zandcementdekvloer goed is gedroogd, zijn we begonnen met het plaatsen van de microcementvloer. Allereerst is er een gipsgebonden egaline over de ondervloer aangebracht. Hier overheen zijn twee lagen microcement gesmeerd. Vervolgens is het microcement geseald en afgelakt met twee lagen matte PU-coating. Het is ook nog mogelijk om een epoxy vochtscherm aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de vloer extra beschermd is tegen water en vocht.

Bel ons noodnummer bij waterschade

Met ruim vijftien jaar ervaring geven wij u uitgebreid advies op maat. Iedere vloer is tenslotte anders en iedere situatie vraagt om een andere benadering. Voor al uw vragen over onze vloersystemen zijn onze medewerkers op werkdagen tijdens kantooruren te bereiken  op telefoonnummer: 026-3217336. Heeft u direct hulp nodig bij waterschade? Bel dan ons noodnummer: 0800-4488888. Dit noodnummer is dag en nacht bereikbaar.

Bekijk ook