Microcement trap en vloer realiseren

2022-05-25T08:33:07+00:00mei 25th, 2022|Tags: , , |

Microcement is een veelzijdig product dat niet alleen op vloeren, maar bijvoorbeeld ook op wanden, trappen en vensterbanken kan worden aangebracht. De afgelopen tijd hebben wij weer een mooie microcement trap en vloer mogen realiseren.

Microcement aanbrengen op trap en vloer

Het maken van een microcement trap of vloer verloopt altijd in een aantal vaste stappen. Zo gaan we allereerst de ondervloer mechanisch voorbewerken door deze licht op te schuren. Daarna brengen we een primer aan. Deze primer creëert een goede hechting tussen de ondervloer en het nieuwe vloersysteem. Vervolgens gaan wij twee lagen microcement smeren. Het microcement wordt geseald en als laatste stap nog afgelakt met twee lagen matte PU coating.

De voordelen van microcement

De keuze voor een microcementvloer of trap wordt de laatste jaren steeds populairder. Dat is niet zo gek, want dit vloertype biedt een groot aantal voordelen:

  • Een microcementvloer wordt met de hand gesmeerd. Hierdoor is iedere vloer uniek;
  • Net als beton is microcement volledig naadloos en schimmelvrij. Dit maakt de vloer hygiënisch en gemakkelijk te reinigen;
  • Microcement kan op bijna iedere ondergrond worden aangebracht, met uitzondering van bewegende vloeren zoals hout;
  • Heeft u vloerverwarming? Geen probleem, want microcement kan hier gewoon overheen worden gesmeerd;
  • Microcement kan in praktisch alle Ral, NCS en Sikkens kleuren worden geleverd. Hierdoor zit er altijd wel een kleur tussen die voldoet aan uw wensen en smaak.

Kom langs in onze showroom in Duiven

Bent u op zoek naar een mooie, strakke uitstraling voor uw trap of vloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten staan u graag telefonisch te woord om alles over dit vloersysteem te vertellen. Zij zijn bereikbaar op doordeweekse dagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336. Ook nodigen wij u van harte uit in onze showroom in Duiven. Hier kunt u onze verschillende vloersystemen bekijken en krijgt u uitgebreide informatie. Onze showroom is alleen op afspraak te bezoeken. Een afspraak maakt u eenvoudig telefonisch of vul het contactformulier op onze website in. Daarnaast vraagt u via onze website gemakkelijk en uiteraard geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk ook