Van oude betonvloer naar industriële vloercoating

Voor een transportbedrijf in Zuid-Holland hebben wij een oude betonvloer gerenoveerd. De fabrieksvloer ziet er weer als nieuw uit door middel van een industriële vloercoating. Een vloercoating is een dunne laag die wordt aangebracht over een bestaande vloer. Doordat een coatingvloer dunner is dan bijvoorbeeld een gietvloer is het een prijstechnisch erg aantrekkelijke keuze.

Full epoxy coating

Allereerst is de oude betonvloer gestraald. Ook zijn er verschillende reparaties uitgevoerd om een zo egaal mogelijke ondergrond te creëren. Over het beton is een laag primer en een epoxy schraplaag aangebracht. Vervolgens is de vloer afgelakt met een full epoxy coating.

Extra versteviging rijpaden

Omdat de vloer erg te lijden heeft onder het zware gewicht van de enorme transportvoertuigen zijn de rijpaden ingestrooid met zand. Dit zand zorgt voor extra stevigheid, waardoor de vloer veel minder snel zal beschadigen. De kleur van deze coatingvloer is Ral7038. Deze grijstint, ook wel agaatgrijs genoemd, geeft de fabriek een frisse, industriële uitstraling.

Industriële vloercoating: veel variatie in kleuren

Het kiezen voor een industriële coatingvloer heeft een aantal voordelen. Zo is deze vloer zeer makkelijk in onderhoud. Alleen dweilen is al voldoende om de vloer mooi te houden. Daarnaast is er een enorme variatie in kleuren mogelijk. Denk hierbij niet alleen aan  standaard grijstinten, maar aan bijna alle RAL-kleuren. Tevens kan deze vloer ook nog ingestrooid worden met vlokken als finishing touch.

Vraag gemakkelijk online een offerte aan

Nieuwsgierig geworden naar onze industriële coatingvloeren? Neem dan eens een kijkje op onze website. Hier vindt u veel informatie over allerlei verschillende vloersystemen die wij aanbieden. Ook vraagt u via onze website heel gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan. Zijn er onduidelijkheden? Aarzel dan niet om ons telefonisch te benaderen. Onze specialisten staan u graag te woord. Zij zijn te bereiken op doordeweekse dagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336.

Bekijk ook