In een groot distributiecentrum, van ca. 4.000 m2, voor de opslag van levensmiddelen heeft Best Vloerrenovatie een betonvloer geïmpregneerd en een industriële vloercoating aangebracht.

Werkzaamheden vloer

De vloer was slecht te onderhouden en was statisch geladen. Om dit probleem op te lossen zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Vloer schuren

Allereerst is de vloer geschuurd met een Husqvarna schuurmachine met korrel 50 en 100 en is het restmateriaal verwijderd met behulp van een industriële stofzuiger voor fijnstof.

Vloer impregneren

Vervolgens is de vloer geïmpregneerd met 2 lagen EPI ESD Primer WE Rapid. Dit is een speciaal ontwikkelde, 2-componenten, dampdiffusie open, snelle EP primer. Het voorkomt elektrostatische spanningsopbouw. Daardoor worden ongecontroleerde elektrostatische ontladingen die schade en of latente schade kunnen veroorzaken aan componenten voorkomen.

Verder heeft het een goede hechting en is het zeer krachtig. Hiermee is het probleem van elektrostatische lading van de vloer getackeld. Bovendien is de vloer nu makkelijker schoon te houden.

Hieronder een aantal foto’s van de werkzaamheden en het eindresultaat van het impregneren van de vloer:

Impregneren vloer Utrecht (industriële vloer coating)

Impregneren vloer Utrecht (industriële vloer coating)