Epoxy gietvloer Sligro Helmond bestand tegen zeer zware belasting

2021-12-22T08:17:31+00:00februari 21st, 2018|Tags: , |

Bij de Sligro in Helmond hebben we ruim 1.000 m2 industrievloer gerenoveerd. Na de renovatie is over de gietasfaltondervloer een nieuwe epoxy gietvloer gegoten.

Drieënhalve ton epoxy troffel

Voor de nieuwe epoxy gietvloer daadwerkelijk gegoten kan worden, zijn eerst de oude vloerdelen verwijderd. De gaten die door het sloopwerk ontstaan, worden gedicht met zogeheten epoxy troffel. Voor een oppervlak van ongeveer 1.000 m2 is ruim drieënhalve ton epoxy troffel nodig. Over de gerenoveerde gietasfaltvloer is vervolgens een watergedragen epoxy primer aangebracht. Dit zorgt voor een goede hechting tussen de oude vloer en de nieuw te storten epoxy gietvloer. Als laatste voorbereidingsstap is de gietasfaltvloer twee keer geschrapt. Hiermee worden alle oneffenheden in de ondervloer gedicht.

Sterke winkelvloer

Omdat het een winkelvloer betreft is er specifiek gekozen voor een epoxy gietvloer. Belangrijke eigenschap van deze vloer is namelijk dat ze bestand is tegen zeer grote (mechanische) belasting. Daarnaast is deze vloer krasbestendig en ook nog eens scheur-overbruggend.

Trekproeven

Om er zeker van te zijn dat de industrievloer bij Sligro Helmond sterk genoeg is, hebben onze experts verschillende testen uitgevoerd om de belasting van de vloer te controleren. Met zogeheten trekproeven, een methode waarbij twee haken op de vloer worden geplaatst waar hard aan wordt getrokken, kregen we de volgende resultaten: de gietasfaltondervloer was tweeënhalf keer sterker dan nodig. De hechtsterkte op de troffelvloer was zelfs tien keer sterker.

Epoxy gietvloer Sligro Helmond

Interesse?

Zelf ook interesse in zo’n sterke epoxy gietvloer? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord op doordeweekse dagen tijdens kantooruren en zijn bereikbaar via telefoonnummer 026-3217336. Liever mailen? Vul dan het contactformulier op onze website in. Tevens vraagt u via onze website gemakkelijk en uiteraard geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bekijk ook