Coating systeem voor 6 galerijen in Amsterdam

Grootschalige bescherming van beton? Geen probleem voor Best Betonrenovatie. Zo mochten wij voor een aannemer in Amsterdam aan de slag met het aanbrengen van een coatingsysteem op maar liefst 6 galerijen.

Galerijreparatie en galerijrenovatie Vlaardingenlaan

In Amsterdam waren 6 galerijen die in de loop der jaren aardig wat te verduren hebben gekregen. Van een aannemer kregen wij de opdracht om de galerijen te coaten om deze weer van topkwaliteit te maken.

De galerijen hebben we in meerdere stappen voorbereid en voorzien van enkele nieuwe elementen:

Stap 1: De betonvloer stof arm schuren met speciale diamantschuurmachines

Om het beton in de galerijen geschikt te maken voor een behandeling moeten deze eerst worden geschuurd. Door slijtage en invloeden van buitenaf zijn slechte plekken, oneffenheden en andere beschadigingen ontstaan die doormiddel van speciale schuurmachines worden weggehaald. De schuurmachines maken gebruik van diamant pads waarmee een uitstekende ondergrond wordt verkregen.
Uiteraard wordt de galerij stof arm geschuurd, wat betekent dat er tijdens de schuurwerkzaamheden niet of nauwelijks stof vrijkomt. Om dit te doen werken we uitsluitend met hoogwaardige machines, die voldoen aan de strenge eisen van onderzoeksorganisatie TNO en als een van de weinige zijn gekeurd op stofklasse H.

Stap 2: Aanbrengen van de schraplaag op het beton

Uiteindelijk worden de galerijen voorzien van een anti-slip coatingsysteem. Voordat het zover is wordt echter eerst een epoxy schraplaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer geëgaliseerd wordt en vloeistofdicht wordt gemaakt.

Stap 3: Aanbrengen van het anti-slip coatingsysteem

Nadat de schraplaag is aangebracht is het tijd om het anti-slip coatingsysteem aan te brengen. Niet alleen zorgt dit coatingsysteem voor een veilige anti-slipvloer, het is ook nog eens een duurzame en mooie afwerking voor de betongalerij die jarenlang mee gaat.

Stap 4: Details en afwerking: plinten & schrobranden

Een goede vloer wordt een perfecte vloer door de juiste details. In dit geval betekent dit dat de galerijen worden voorzien van plinten en schrobranden. De plinten zorgen voor een stijlvolle afwerking en de schrobranden zorgen ervoor dat er niet zomaar voorwerpen of vloeistoffen van de galerij af kunnen vallen

Op zoek naar een betrouwbare partner voor galerijreparatie of galerijrenovatie? Best Betonrenovatie staat voor u klaar.

De galerijen mochten we renoveren namens aannemer Bakker. De staat waarin de galerijen verkeerde was een kleine uitdaging, maar geen probleem voor onze vakspecialisten, uitgerust met hoogwaardige materialen en machines.

Inmiddels hebben we al meer dan 15 jaar ervaring op mogen doen in projecten van diverse grootte. Niet alleen met het renoveren van galerijen, maar ook met bedrijfsvloeren, wanden, plafonds en al het andere dat met beton te maken heeft.

Niet alleen komen wij in actie wanneer een galerij aan reparatie toe is. We worden ook ingeschakeld voor het aanbrengen van details en extra voorzieningen, zoals plinten, schrobranden en bruggen of kitvoegen en brugvoegen.

Heeft u een galerij of andere betonconstructie die aan renovatie toe is? Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een offerte aan of neem contact op.

Bekijk ook