Grote betonvloerrenovatie in Malden

2021-12-21T15:22:22+00:00maart 5th, 2018|Tags: , , |

Een oude, stoffige  betonvloer met een oppervlakte van bijna 2.000 m2 was nodig aan een betonvloer renovatie toe. In opdracht van Lantech BV hebben wij daarom de bedrijfsvloer in een oude fabriekshal in Malden eens flink onder handen genomen.

Curing compound verwijderen

Allereerst is de betonvloer ontdaan van lijmresten. Daarna hebben we  de vloer gestript door de curing compound te verwijderen. Curing compound is een chemisch product dat het uitharden van net gestort beton moet voorkomen. De vloer is schoongemaakt, ontvet, staalpunten zijn uit de betonvloer geslepen, en na al dit voorbereidende werk konden we beginnen met het schuren en polijsten van de vloer.

Nat schuren en polijsten

De betonvloer is eerst nat geschuurd met korrel 50 en nadien nogmaals met korrel 120. Lithium silicaat is in de vloer geboend om te zorgen dat het cement in de vloer gaat kristalliseren. Hierdoor ontstaat een harde toplaag. Vervolgens is de vloer nat gepolijst met korrel 200, korrel 400 en korrel 800. Om een optimale hoogglans te creëren is als laatste stap in het schuur- en polijstproces de vloer ook droog gepolijst met korrel 1500. De combinatie van lithium silicaat en het polijsten maakt de betonvloer bovendien waterafstotend. Aansluitend is de vloer nog in de polymeerwas gezet.

Aantrekkelijke prijs voor betonvloer renovatie

De oude, stoffige betonvloer is omgetoverd tot een mooie, stofdichte vloer die geen vuil meer opneemt. Door de vloer uitvoerig te polijsten is de lichtopbrengst in de fabriekshal vele malen verbeterd. Polijsten is prijstechnisch erg aantrekkelijk. Het is even duur als een nieuwe coatingvloer, maar het voordeel van polijsten is dat je je eigen, oude vloer behoudt. Als je de betonvloer goed onderhoudt, gaat ze een leven lang mee. Coatingvloeren slijten op den duur, betonvloeren met lithium silicaat blijven zelfs na jarenlang intensief gebruik mooi.

Uw betonvloer renoveren?

Vraag vrijblijvend een offerte aan, of bel 026-3217336 voor meer informatie.

Bekijk ook