Balkonrenovatie: waterdichte antislip PMMA-vloer aanbrengen

2020-09-24T11:51:17+00:00september 25th, 2020|Tags: , , , |

Sommige van onze vloersystemen zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. PMMA bijvoorbeeld is van nature vloeistof- en waterdicht en antislip. Tevens is dit vloertype bestendig tegen temperaturen van -40°C tot 120°C. Bij een recente balkonrenovatie is er dan ook voor gekozen om een PMMA-vloer aan te brengen.

Balkonrenovatie uitvoeren

Het aanbrengen van een PMMA-vloersysteem verloopt altijd in een aantal vaste stappen. Dit stappenplan is nodig om tot het gewenste eindresultaat te komen. Allereerst bewerken wij de ondervloer voor door middel van schuren en, indien nodig, stralen. Vervolgens brengen wij een hechtprimer aan. Deze primer is belangrijk om voldoende hechting te creëren tussen de ondervloer het nieuwe PMMA-vloersysteem. Daarna wordt de PMMA ingestrooid. Aansluitend lakken wij het nieuwe vloersysteem dan nog af met een beschermende topcoating.

De voordelen van PMMA

PMMA-vloeren worden steeds populairder. Dat is ook niet verwonderlijk aangezien dit vloertype een aantal zeer voordelige eigenschappen heeft. Zo is PMMA ontzettend snel te realiseren. In slechts één dag kunnen wij vloeren tot ca. 300 m2 maken. Twee uur na applicatie is de nieuwe ook alweer beloopbaar en volledig belastbaar. Ook is PMMA van nature super sterk – sterker dan beton –, antislip, en voldoet ze aan de wettelijk gestelde HACCP-eisen.

Vraag een offerte aan

Bent u bezig met een balkrenovatie en twijfelt u wat de meest geschikte vloer is? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze specialisten. Zij staan u graag te woord en kunnen u van uitgebreide informatie voorzien. Zij zijn bereikbaar op doordeweekse dagen tijdens kantooruren op telefoonnummer: 026-3217336. Via onze website vraagt u bovendien gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aan. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Bekijk ook